'Het zegt wat dat Witschge zei: 'Zo, met die gasten moet je geen ruzie hebben''

'Het zegt wat dat Witschge zei: 'Zo, met die gasten moet je geen ruzie hebben''

25-10-2018 12:52
24

Zes spelers in de gebruikelijke basiself van VVV-Venlo zijn maar liefst 1,90 meter of langer. Het is een voordeel, vinden de spelers van de Limburgse club, die zeggen dat het onzin is dat 'grote gasten' niet kunnen voetballen.

"Als je je hoofd een beetje buigt, kom je probleemloos de kleedkamer binnen", grapt aanvoerder Danny Post in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het beeld dat grote gasten niet kunnen voetballen is natuurlijk onzin. We zijn geen houten klazen. Op de pleintjes ontwikkel je techniek. En als je daarnaast ook nog eens fysiek sterk bent, heb je feitelijk twee wapens waarmee je het verschil kunt maken."

"Als we er bij VVV voetballend niet uitkomen, kunnen we dankzij onze power moeiteloos overschakelen naar een meer opportunistische speelstijl", aldus Post. "En heb je gezien hoe snel Grot is, ondanks zijn lengte? Die hou je op de brommer niet bij, hoor."

"Ik beweer niet dat we zo hoog op de ranglijst staan omdat we zo groot zijn", vult aanvoerder Ralf Seuntjens zijn ploeggenoot aan. "Maar het zegt wel wat dat Richard Witschge (assistent-trainer bij Ajax, red.), toen hij ons laatst uit de kleedkamer zag stappen, zoiets zei van: Zo, met die gasten moet je geen ruzie hebben."