Vader Ajax-toptalent: 'Miljoenen euro's zijn langsgekomen, maar hij wilde blijven'

Vader Ajax-toptalent: 'Miljoenen euro's zijn langsgekomen, maar hij wilde blijven'

26-10-2018 23:55
48

Ryan Gravenberch staat al enige tijd te boek als groot talent in de jeugdopleiding van Ajax. De zestienjarige middenvelder had dan ook de mogelijkheid om naar een Europese topclub te vertrekken, maar hij wilde niet weg.

"Hij kon overal naartoe. Voor bedragen waar wij mee in het vastgoed konden zitten", zegt de vader van Gravenberch tegen Ajax Showtime. "Ik heb alle clubs gezien, want ik ben van het motto dat je er geen spijt van moet krijgen. Vele miljoenen euro's zijn langsgekomen, maar ik moest het thuis wel in hapklare brokken op tafel leggen."

"We kwamen dan bij elkaar en dat noemde ik de rondetafelconferentie", vervolgt Gravenberch senior. "Dan gingen we als gezin rond de tafel zitten en legde ik uit wat de situatie was. Ik ging iedereen af en uiteindelijk gaf Ryan zijn mening. Hij zei altijd: 'Ik zit goed bij Ajax'."

Mino Raiola is de zaakwaarnemer van de Ajacied, maar speelde een minieme rol. "Raiola zelf is geen begeleider en hij praat helemaal niet met de jongens. Als hij in Nederland is, eet hij een hapje met ze, maar dan gaat het in de gesprekken niet eens over voetbal. Raiola zegt niet dat je naar het buitenland moet, hij voorziet je alleen van opties."

"Als Manchester United belt, is het zijn plicht om dat door te geven aan mij. Als wij zeggen dat we willen praten, gaat hij het allerbeste eruit halen. Wij hebben als ouders altijd naar Ryan geluisterd. Hij wilde blijven, daar was hij heel stellig in", besluit de vader van de Ajacied.