Update: 'Toestand van Hoddle ernstig, maar hij reageert goed op behandelingen'

Update: 'Toestand van Hoddle ernstig, maar hij reageert goed op behandelingen'

28-10-2018 07:35
12

Zorgwekkend nieuws uit Engeland. Voormalig topvoetballer Glenn Hoddle is zaterdag met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, nadat hij in elkaar was gezakt in een televisiestudio. Dat melden Engelse media, waaronder de BBC.

Hoddle, die vandaag 61 jaar oud is geworden, was als analist aan het werk voor BT Sport, toen hij plotseling onwel werd. BT Sport heeft de televisieuitzending daarop meteen geschrapt. Volgens presentator Jake Humprhey was Hoddle 'serieus ziek'. 'Iedereen van ons denkt aan je Glenn, we sturen je liefde en kracht.'

Ook Gary Lineker sprak op Twitter zijn zorgen uit. ’Enorm verontrustend dat Glenn Hoddle onwel is geworden in de studio van BT. Mijn gedachten gaan uit naar hem en zijn familie. Kom op Glenn!'

Hoddle geldt als een van de beste Engelse voetballers van zijn generatie. Hij speelde 53 interlands en maakte tussen 1975 en 1987 furore in het shirt van Tottenham Hotspur, waarmee hij de FA Cup en de UEFA Cup won. Daarna kwam hij nog uit voor Monaco, Swindon en Chelsea.

De voormalig middenvelder was tussen 1996 en 1999 bondscoach van Engeland en stond verder onder meer aan het roer bij Southampton, Tottenham Hotspur en Wolverhampton Wanderers.

Update 28/10, 7.35 uur: De toestand van Glenn Hoddle is ernstig, maar hij reageert goed op zijn behandelingen. Dat meldt de BBC. Verder is er niet veel bekend over de toestand van de 53-voudig Engels international, die zaterdag in elkaar zakte in de tv-studio van BT Sports.