Teleurgestelde Memphis haalt uit na gouden invalbeurt: 'Ik verdien meer respect'

Teleurgestelde Memphis haalt uit na gouden invalbeurt: 'Ik verdien meer respect'

28-10-2018 07:19
90

Memphis Depay is absoluut niet te spreken over zijn reserverol bij Olympique Lyon. De Oranje-international was zaterdag als invaller van grote waarde in het duel met Angers SCO.

Memphis mocht in de 55e minuut zijn opwachting maken. Acht minuten later leverde hij de assist op Houssem Aouar. In de slotfase besliste de 24-jarige aanvaller de wedstrijd zelf: 1-2.

"Ik voel me niet altijd een gewaardeerde speler, maar ik doe het elke keer weer", reageert Memphis in gesprek met France Football. "Maar ik ben mentaal sterk. Ik moet de beslissingen van de coach accepteren, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld. Ik denk dat ik meer respect verdien. Ik zou elke wedstrijden moeten spelen."

Hoewel Memphis in bloedvorm verkeert, is hij niet zeker van zijn plek bij Lyon. Dinsdag stond hij wel aan de aftrap in het Champions League-duel met Hoffenheim, waarin hij trefzeker was. Tegen Angers gaf trainer Bruno Genesio echter de voorkeur aan Bertrand Traoré, Moussa Dembélé en Houssem Aouar.

Genesio erkent dat Memphis niet blij was met zijn reserverol. "Hij baalde daarvan en was gefrustreerd, maar dat geldt voor meer spelers die niet startten. Hij maakte vanavond het verschil met zijn treffer, zijn acties en zijn passes."