Kuipers bespreekt omstreden beslissingen in Klassieker: Hele lichte schamp

Kuipers bespreekt omstreden beslissingen in Klassieker: "Hele lichte schamp"

28-10-2018 19:31
118

Björn Kuipers vertolkte zondagmiddag in de Klassieker tussen Ajax en Feyenoord (3-0) een belangrijke rol. Hij gaf een rode kaart aan Jeremiah St. Juste en floot bij de 1-0 niet voor een overtreding op Justin Bijlow. Na afloop staat Kuipers achter zijn beslissingen.

Over de rode kaart was geen twijfel, laat Kuipers weten bij FOX Sports. Het had alles te maken met de snelheid en intensiteit waarmee het gebeurde. "Mijn assistent zei meteen dat het geel was, maar ik twijfelde ook al tussen geel en rood. Het was voor mij moeilijk waar te nemen", verklaart Kuipers . "Uiteindelijk wordt hij gecheckt door de VAR en Danny Makkelie zei dat ik maar even moest gaan kijken omdat hij het een rode kaart vond. Daar vond ik het ook duidelijk dat dit het geval was."

Wedden

Meer odds

De scheidsrechter moest even later weer een belangrijke knoop doorhakken. Justin Bijlow maakte een eigen doelpunt, maar leek getoucheerd te worden door Kasper Dolberg. Kuipers: "Dolberg raakt de bal niet. Het was een hele lichte schamp tegen de arm die je ziet, en je moet je als scheidsrechter dan ook afvragen of de bal daardoor over de lijn gaat. Ieder doelpunt wordt gecheckt door de VAR. Dit is ook nagekeken, en als ik de beelden zo zie vind ik het een terechte beslissing van de VAR om dit doelpunt goed te keuren."

Lees ook: Zeven conclusies: Ajax en Feyenoord stellen teleur, opvallende rol voor Kuipers