Update: Welles-nietes rond 1-0 in Klassieker: tóch doelpunt Frenkie de Jong

Update: Welles-nietes rond 1-0 in Klassieker: tóch doelpunt Frenkie de Jong

29-10-2018 15:05
111

Frenkie de Jong heeft zondag in de Klassieker zijn eerste doelpunt van het seizoen gemaakt. Niet Feyenoord-doelman Justin Bijlow, maar de middenvelder van Ajax kreeg de 1-0 op zijn naam van Björn Kuipers.

De scheidsrechter zette De Jong na afloop op het wedstrijdformulier, zo meldt De Telegraaf. De Jong peinsde er zelf niet over om op Kuipers af te stappen en het doelpunt te claimen. "Daar was mijn schot veel te slap voor, joh. Ik laat hem zelf beslissen, maar denk dat hij voor een eigen goal gaat", vertelde hij vóór de beslissing van Kuipers aan De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Door de zege lijkt Feyenoord voorlopig gezien in de titelrace. Het verschil tussen koploper PSV en achtervolger Ajax is nog steeds vijf punten. De Jong: "Je kunt niet zeggen dat we te goed zijn voor de Eredivisie, want we hebben thuis tegen Heracles ook punten laten liggen. En we zijn pas tien wedstrijden onderweg. Maar tot nu toe doen PSV en Ajax het wel heel erg goed."

"Wij staan vijf punten achter, maar ik denk dat wij een zwaarder programma hebben gehad", aldus de Ajax-uitblinker, die niet uitsluit dat het krachtsverschil met Feyenoord groter wordt door de ervaring in de Champions League. "Ik denk wel dat het een rol speelt, want hoe meer wedstrijden je op een hoog niveau speelt, hoe beter je wordt."

Update 11.15: In een reactie laat de KNVB aan Ajax Life weten dat de 1-0 van zondagmiddag tóch niet op naam van Frenkie de Jong komt. "Het is een eigen treffer van Justin Bijlow", aldus een woordvoerder van de bond. Hij vroeg het bij scheidsrechtersbaas Dick van Egmond na. De Jong blijft dus op nul doelpunten staan. 

Update 15.05: Het begint een heuse soap te worden: een woordvoerder van de KNVB laat maandagmiddag aan De Telegraaf weten dat de 1-0 van zondagmiddag wel degelijk op naam komt van Frenkie de Jong. Eerder op de dag meldde Ajax Life nog dat de goal in de boeken zou gaan als een eigen goal van Bijlow.