Bescheiden PSV-held: 'Ik moet duels pakken en in dienst spelen van de stilisten'

Bescheiden PSV-held: 'Ik moet duels pakken en in dienst spelen van de stilisten'

29-10-2018 07:58
35

Denzel Dumfries groeide zaterdagavond uit tot de held van PSV, dat worstelde met hekkensluiter FC Groningen. De rechtsback was goed voor een assist op Donyell Malen en maakte na een indrukwekkende rush over bijna het hele veld de winnende goal.

De kersverse Oranje-international was na afloop nuchter en stelde dat hij deed wat van hem verwacht mocht worden. "Gas geven is mijn kwaliteit. Blijven sleuren en blijven gáán. Als ik dat niet breng, mag iedereen kritiek op me leveren en op me afgeven. Dan heb ik verzaakt", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. "Spelers als Bergwijn, Lozano, Pereiro, die moeten bij ons het verschil maken aan de bal. Spelers zoals ik moeten bij PSV de duels pakken en in dienst spelen van de stilisten. Ieder zijn rol."

Toen hij na zijn lange sprint ineens voor FC Groningen-doelman Sergio Padt stond, wist Dumfries precies wat hem te doen stond. "Ik dacht: bekijk het allemaal maar, deze schiet ik zelf. Het was geen makkelijke hoek, hard schieten had geen zin, je moet in zo'n situatie rustig blijven en blijven kijken wat de keeper doet", haalt de rechtsback het moment terug. "Op een gegeven moment moet die toch een keer zijn benen openen en zo ging het ook."

Lees ook: PSV-matchwinner dankt Pastoor na late goal: 'Ik moet hem de credits geven'