PSV-matchwinner dankt Pastoor na late goal: 'Ik moet hem de credits geven'

PSV-matchwinner dankt Pastoor na late goal: 'Ik moet hem de credits geven'

27-10-2018 23:36
41

Denzel Dumfries was met een assist en een doelpunt belangrijk tijdens de 2-1 zege van PSV bij FC Groningen. De 22-jarige rechtsback hield er echter al rekening mee dat de Eindhovenaren punten zouden verspelen.

"In andere wedstrijden had ik altijd het gevoel dat het wel goed zou komen, dat gevoel had ik tegen Groningen niet", zegt Dumfries bij FOX Sports. "Ze speelden goed, maar daarom is het des te lekkerder dat je alsnog met drie punten naar huis gaat." Hij erkent dat het een zwaar duel was. "We moeten het bij onszelf zoeken. Ze klapten erop, maar dat moeten wij ook doen. We lieten het na."

Dankzij de late goal van Dumfries, na een indrukwekkende rush, kwam het alsnog goed. De matchwinner dankt Alex Pastoor voor het feit dat hij zo rustig bleef. De twee werkten samen bij Sparta. "Hij zei: 'Je bent zo snel en je dendert zo hard de zestien in, maar adem in en neem wat gas terug op het moment dat je een keuze moet maken'. Voorheen bleef ik op volle snelheid doorlopen. Die tip werkt wel, het ging me vandaag goed af. Dus daar moet ik hem de credits voor geven."

Ook Dumfries' trainer Mark van Bommel is onder de indruk van de koele afronding van zijn rechtsback. "Ik vroeg hem of hij dat bewust gedaan had", stelt Van Bommel bij de NOS. "Dat was ook nog zo, zei hij. Mooi dat Denzel op het einde nog die inhoud heeft en ook nog het overzicht."

Dumfries beseft dat zijn carrière razendsnel gaat. Ruim vier jaar geleden speelde hij nog voor de amateurs van Barendrecht. "Ik ben dankbaar dat ik dit allemaal mag meemaken. Het is een uitdaging om het vol te houden, andere doelstellingen te halen en door te denderen."