PSV-debutant beleeft rotavond in Eindhoven: 'Moeten ons schamen, gelijk heeft-ie'

PSV-debutant beleeft rotavond in Eindhoven: 'Moeten ons schamen, gelijk heeft-ie'

Gepubliceerd: woensdag 31 oktober 2018 om 15:21wo 31-10-2018 om 15:21

Jong PSV-aanvoerder Dirk Abels mocht dinsdag tijdens de KNVB Beker-wedstrijd tussen PSV en RKC Waalwijk zijn debuut maken voor de Eindhovenaren. Het werd een teleurstellende avond: PSV verloor met 2-3. 

"Gisteren was het nog niet echt van de trainer af te lezen", antwoordt Abels na de wedstrijd in gesprek met Voetbal Inside, op de vraag of hij zijn basisplaats aan zag komen. "Hij belde me gisteravond op, toen wist ik het. Een mooi moment om het te horen, maar als je hier verliest van RKC kan ik er persoonlijk niet echt van genieten."

Toch denkt de verdediger dat het besef later nog wel gaat komen. Tijdens de wedstrijd waren er toch wel wat momenten dat hij genoot. "Je kijkt toch wel even om je heen als het spel even stil ligt. Dan denk je toch: ik sta hier maar. Dan geniet je toch wel even een paar momentjes."

Trainer Mark van Bommel heeft nog niet met de middenvelder gesproken over zijn debuut. "Er zijn na afloop weinig woorden gevallen, maar ik denk dat die naderhand nog wel zullen komen." Toch zei Van Bommel volgens Abels nog wel wat na de tijd. "Dat we ons moeten schamen, en gelijk heeft hij."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws