Problemen voor Neymar: PSG-ster moet celstraf van maximaal zes jaar vrezen

Problemen voor Neymar: PSG-ster moet celstraf van maximaal zes jaar vrezen

31-10-2018 16:58
22

Neymar moet tóch vrezen voor een gevangenisstraf van maximaal zes jaar. De strafzaak tegen de Braziliaanse voetballer van Paris Saint-Germain heeft een nieuwe wending gekregen. 

Dat meldt het Spaanse La Vanguardia. De berichtgeving is reeds bevestigd door de Spaanse justitie. De zaak speelt zich af in Spanje, omdat Neymar verdacht wordt van het plegen van fraude tijdens zijn transfer van Santos naar FC Barcelona. De rechter die de zaak-Neymar oorspronkelijk zou behandelen, heeft de zaak doorgeschoven naar de meervoudige strafkamer omdat het volgens zijn oordeel om een ernstig vergrijp gaat. 

Als dat niet was gebeurd, had Neymar hooguit een celstraf van twee jaar kunnen krijgen. Omdat dat zijn eerste celstraf zou zijn, had hij die niet hoeven uitzitten. Celstraffen van boven de twee jaar moeten in Spanje wel gewoon worden uitgezeten. De strafeis luidde een boete van 10 miljoen euro en een celstraf van twee jaar, maar die eis vervalt nu de meervoudige kamer ernaar gaat kijken. 

In 2013 zou Neymar fraude hebben gepleegd, waardoor de Spaanse fiscus veel geld is misgelopen. Over zo'n 66 miljoen euro (het grootste deel van de transfersom) zou geen geld zijn betaald, claimt een Braziliaans bedrijf dat veertig procent van de sportrechten van Neymar bezat.