Odegaard en 18-jarige invaller gidsen Vitesse naar volgende ronde KNVB Beker

31-10-2018 20:18
64

Vitesse heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van de KNVB Beker. In het Polman Stadion kreeg Heracles Almelo klop: 0-2.

Heracles en Vitesse kwamen elkaar drie jaar ook tegen in de KNVB Beker. Dat liep toen volledig uit de hand. Drie spelers van de Arnhemmers - Renato Ibarra, Marvelous Nakamba en Guram Kashia - kregen rood, waarna Vitesse met 4-1 verloor. De toenmalige trainer Peter Bosz is daar nog steeds pislink over.

Met die voorgeschiedenis begonnen de twee eredivisionisten aan het bekerduel in het Polman Stadion. Dit keer ging het er niet zo heetgebakerd aan toe. Vitesse domineerde en kreeg kansen via Odegaard en Oussama Darfalou, maar Heracles-doelman Michael Brouwer onderscheidde zich met twee goede reddingen. Heracles zette daar een goede kans voor Brandley Kuwas tegenover.

Kort voor rust kwam Vitesse op voorsprong. Odegaard nam de bal prachtig aan en schoot de bal vervolgens heerlijk binnen: 0-1. In de tweede helft kreeg Vitesse dé kans op de 0-2, maar een schot van Bryan Linssen belandde op de onderkant van de lat. Daardoor bleef Heracles hoop houden op de gelijkmaker, maar die viel - ondanks een kans voor Kuwas en gerommel van doelman Eduardo - niet meer. In de 89ste minuut werd het zelfs nog 0-2: invaller Thomas Buitink (18) scoorde.