Van Bronckhorst countert na Ajax-oorwassing: Dat zijn de media

Van Bronckhorst countert na Ajax-oorwassing: "Dat zijn de media"

01-11-2018 20:47
21

Giovanni van Bronckhorst heeft niet gelezen wat media en critici over hem te melden hadden na de verloren wedstrijd tegen Ajax van afgelopen zondag. De trainer van Feyenoord houdt het hoofd koel en denkt niet in extremen.

"Ik heb niets gelezen", zegt Van Bronckhorst tegen FOX Sports. "Maar natuurlijk wel gehoord, want je hebt veel mensen om je heen. Het is logisch dat er kritiek komt als je een topper verliest. We zijn niet blij met het resultaat, omdat we daarheen gingen om de wedstrijd te winnen. Dat is niet gelukt."

Van Bronckhorst weerlegt dat hij de spelers met een te agressieve mindset het veld instuurde tegen Ajax. "Ik weet wat ik heb gezegd tegen de jongens. Dat ze met passie moesten spelen, maar in het verleden hebben we een aantal toppers gespeeld waarin we met tien man zijn geëindigd. Dat is de verkeerde agressie. In topwedstrijden is het heel belangrijk dat je met elf man eindigt."

Na De Klassieker werd Van Bronckhorst fel bekritiseerd. Sommigen vinden zelfs dat hij op moet stappen. "Dat zijn de media", countert Gio. "Het is het klimaat waarin we zitten. Het is heel extreem, zowel positief als negatief. Je moet daar zelf goed de nuance in aanbrengen en doorgaan waar je mee bezig bent. Dat is wat wij allemaal doen."