Update: Oranje lijkt Idrissi te kunnen vergeten, AZ'er bij definitieve selectie

Update: Oranje lijkt Idrissi te kunnen vergeten, AZ'er bij definitieve selectie

06-11-2018 12:02
152

Alles wijst erop dat Oussama Idrissi voor de nationale ploeg van Marokko heeft gekozen. AZ meldt vrijdag dat de aanvaller in de voorselectie zit.

Idrissi is door bondscoach Hervé Renard voor het eerst opgenomen in de voorlopige selectie van Marokko. De Leeuwen van de Atlas spelen tussen 16 november en 20 november interlands tegen Kameroen en Tunesië. Over tien dagen maakt Renard zijn definitieve selectie bekend.

Idrissi speelde in de vorige interlandperiode nog voor Jong Oranje. In totaal speelde hij elf interlands voor de Nederlandse beloften. Hij scoorde drie keer. In dienst van AZ was Idrissi dit seizoen vier keer trefzeker en gaf hij twee assists in tien Eredivisie-duels.

Renard gaf donderdag al een voorzetje over Idrissi. "Hij had allang bij ons kunnen zijn. Alleen wenst hij eerst zijn avontuur bij Jong Oranje te volbrengen", aldus de bondscoach tegen L'Observateur du Maroc. "Ik heb uiteraard respect voor zijn keuze en zal dan ook geduldig wachten tot hij zich bij ons voegt."

Update 6/11 12.02: Idrissi heeft de schifting overleefd en zit ook bij de definitieve selectie van Marokko, meldt FOX Sports. Wanneer de AZ-aanvaller minuten maakt in de Afrika Cup-kwalificatiewedstrijd tegen Kameroen, is zijn keuze voor Marokko definitief en kan hij niet meer voor Oranje uitkomen.