Bondscoach Marokko verklapt: 'Hij wilde eerst avontuur bij Jong Oranje volbrengen'

Bondscoach Marokko verklapt: 'Hij wilde eerst avontuur bij Jong Oranje volbrengen'

01-11-2018 19:07
27

Oussama Idrissi heeft nog altijd geen duidelijkheid verschaft over zijn interlandcarrière. De aanvaller van AZ mag zowel uitkomen voor Nederland als Marokko, maar bondscoach Hervé Renard van de Leeuwen van de Atlas meent dat hij zijn keuze al gemaakt heeft.

"Hij had allang bij ons kunnen zijn", steekt Renard van wal in gesprek met L'Observateur du Maroc. "Alleen wenst hij eerst zijn avontuur bij Jong Oranje te volbrengen. Ik heb uiteraard respect voor zijn keuze en zal dan ook geduldig wachten tot hij zich bij ons voegt."

Als de bewering van Renard klopt, dan lijkt Idrissi snel zijn keuze bekend te kunnen maken. De 22-jarige aanvaller ontbreekt in de voorselectie die bondscoach Erwin van de Looi woensdag bekendmaakte. In het keurkorps van Jong Oranje zitten alleen nog spelers die na 1 januari 1998 geboren zijn en dus eventueel inzetbaar zijn tijdens het EK 2021.

Idrissi zat vorige maand nog wel in de definitieve selectie voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Letland en Oekraïne. Hij scoorde dit seizoen vier keer en gaf twee assists in tien Eredivisie-duels voor AZ.

Lees ookIdrissi: 'Ik snap dat mensen zich afvragen waarom ik geen duidelijk antwoord geef'