Dubbel feest voor Dortmund: Bayern München laat zich vlak voor tijd verrassen

Dubbel feest voor Dortmund: Bayern München laat zich vlak voor tijd verrassen

03-11-2018 17:23
25

Borussia Dortmund is ook in zijn vijftiende (!) wedstrijd van het seizoen nog zonder nederlaag en behoudt de koppositie in de Bundesliga. Achtervolger Bayern München leek een late zege op SC Freiburg te boeken, maar liet zich vlak voor tijd alsnog verrassen.

De koploper had het niet makkelijk tegen het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst, maar wist de drie punten mee te nemen uit de Volkswagen Arena. Een fraaie aanval in de eerste helft bleek doorslaggevend. Jadon Sancho legde de bal op het hoofd van Paco Alcacer, die vervolgens doorkopte op Marco Reus. De aanvoerder passeerde doelman Koen Casteels met het hoofd: 0-1.

Bayern München leek de draad weer opgepakt te hebben met vier competitiezeges op rij, maar liep thuis tegen middenmoter SC Freiburg weer averij op. Arjen Robben kon de verdediging van de gasten niet openbreken en werd na ruim een uur spelen vervangen door Franck Ribéry. Een andere buitenspeler, Serge Gnabry, leek zichzelf tot held van de Allianz Arena te kronen met een late treffer. Spits Lucas Höler dompelde Der Rekordmeister echter alsnog in rouw met een knappe intikker: 1-1.

Bayern behoudt voorlopig zijn tweede plek op de ranglijst, maar kan later dit weekend nog bijgehaald worden door Borussia Mönchengladbach, Werder Bremen, RB Leipzig en Hertha BSC.

Overige uitslagen:
Schalke 04-Hannover 96 3-1
Bayer Leverkusen-Hoffenheim 1-4
FC Augsburg-1. FC Nürnberg 2-2