Ajax verzuimt hoge uitslag neer te zetten: 'Ontbreekt een beetje op dit moment'

Ajax verzuimt hoge uitslag neer te zetten: 'Ontbreekt een beetje op dit moment'

03-11-2018 23:54
47

Matthijs de Ligt was na afloop van Ajax - Willem II niet tevreden met de uitslag. De Amsterdammers begonnen goed in de eigen Johan Cruijff Arena maar de teller stokte uiteindelijk bij twee doelpunten.

"De eerste helft is goed, maar de tweede helft was niet goed genoeg", concludeerde de captain voor de camera van FOX Sports. "Dat lag denk ik aan de scherpte voorin en toch het geduld houden om ze kapot te spelen. Ik denk dat we de tweede helft te veel op zoek gingen naar de beslissende pass terwijl er betere opties lagen. Dan raak je te snel de bal kwijt en wordt het lastiger."

En dat terwijl Ajax niet alleen in punten, maar ook in doelsaldo in de achtervolging moet bij PSV (+35 versus +26, red.). De Amsterdammers zagen PSV eerder op de avond met minimaal verschil (1-0) winnen van Vitesse en dus lagen er kansen om in te lopen. "Dat zeggen we ook met z'n allen, maar als het niet lukt... We zullen er wel echt vol voor moeten gaan en met de intentie moeten spelen om die goals te maken. Dus écht graag die goal willen maken. Dat ontbreekt een beetje op dit moment."