Jansen: De beslissing was gevallen om niet bij PSV te blijven, het was klaar

Jansen: "De beslissing was gevallen om niet bij PSV te blijven, het was klaar"

05-11-2018 09:54
15

Phillip Cocu was hoe dan ook vertrokken als trainer van PSV. Dat stelt zaakwaarnemer Rob Jansen. Cocu werd vorige week na 123 dagen op non-actief gezet door Fenerbahçe.

Cocu gaf bij zijn afscheid in Eindhoven aan dat hij graag nog jarenlang bij PSV had willen blijven werken, maar Jansen laat een ander geluid horen. "De beslissing was gevallen om niet bij PSV te blijven. Het was klaar. Weer landskampioen en nog een jaar te gaan", aldus Jansen bij Rondo.

Als hij wordt gevraagd of de keuze voor Fenerbahçe wel verstandig was, antwoordt de zaakwaarnemer: "Je gaat voorbij aan het feit keus. Men had het over andere keuzes, maar dit was de keus. We hebben er ook aan gedacht om het niet te doen."

Financieel was de stap naar Turkije interessant. "Meestal als je uit Nederland vertrekt, krijg je een ander contract. Anders kun je net zo goed blijven. Als je gaat voetballen en je voetbalt in het buitenland met een goed contract, ga je daar gewoon spelen. Dan ben je niet bezig met je contract na de wedstrijd."