'FC Twente heeft totale schuld van circa 43 miljoen euro'

'FC Twente heeft totale schuld van circa 43 miljoen euro'

06-11-2018 15:42
154

FC Twente heeft een totale schuld van circa 43 miljoen euro. Dat meldt TC/Tubantia. De club uit Enschede maakte dinsdag de jaarcijfers bekend.

Twente leed over het seizoen 2017/2018 een verlies van 319.000 euro netto, zo communiceerde de club. TC/Tubantia weet dat de totale schuld circa 43 miljoen euro bedraagt. Dat is volgens het dagblad exclusief betalingen van 4,9 miljoen euro aan de Belastingdienst en 7 miljoen (inclusief rente) aan Matthias Bunge, de makelaar van de aan FC Porto verkochte Jesus Corona.

Het is de bedoeling dat Twente de schuld aan de fiscus dit jaar volledig betaalt. Bunge krijgt in het huidige boekjaar nog 3,5 miljoen euro en de andere helft wordt binnen maximaal vijf jaar afgelost. Een deel van de opbrengsten uit de verkoop van spelers gaat als versnelde afbetaling naar Bunge.

Bij Twente vielen dit jaar veel ontslagen. "Als de trainers (René Hake en Gertjan Verbeek, red.) niet waren ontslagen en we geen zeventien medewerkers op kantoor hadden moeten ontslaan, was er een aanzienlijk positief resultaat uitgerold", zegt Koen Groenewold, lid van de raad van commissarissen. "Nu is het een relatief klein verlies geworden, van ruim drie ton."