Breaking news

Löw kondigt vertrek aan: Duitsland moet na 15 jaar op zoek naar nieuwe bondscoach

Update: Al-Jazira wijst Nederlander aan als definitieve opvolger van Keizer

Update: Al-Jazira wijst Nederlander aan als definitieve opvolger van Keizer

Gepubliceerd: dinsdag 4 december 2018 om 00:15di 04-12-2018 om 00:15

Laatste update: dinsdag 4 december 2018 om 00:15di 04-12-2018 om 00:15

De aanstelling van Marcel Keizer bij Sporting Portugal is een kwestie van tijd. De Nederlandse trainer heeft woensdag zijn contract bij Al-Jazira laten ontbinden.

Dat melden A Bola en Record. Keizer beschikte in Abu Dhabi over een contract tot de zomer van 2020, maar dat is donderdag beëindigd. Hij is daardoor vrij om zijn handtekening te zetten bij Sporting. De Portugese topclub betaalt naar verluidt 530.000 euro voor zijn komst.

Keizer tekent in Lissabon voor twee seizoenen. Bevalt de samenwerking van beide kanten, dan heeft Sporting de optie om er nog twee jaar aan vast te plakken. De Telegraaf meldde deze week dat hij een jaarsalaris van bijna twee miljoen euro gaat opstrijken.

Keizer zal volgens Portugese media woensdagavond naar Lissabon vliegen om de laatste puntjes op de i te zetten. Vrijdag, een dag na de Europa League-wedstrijd van Sporting tegen Arsenal, wordt de 49-jarige Badhoevedorper voorgesteld aan pers en publiek.

Update 14.56: Al-Jazira geeft Marcel Keizer ruim baan richting Sporting Portugal. Het contract van de Nederlandse trainer is ontbonden, zo bevestigt de club uit Abu Dhabi donderdag. "We wensen hem alle geluk bij Sporting", reageert voorzitter Mohammed Saif Al Suwaidi, die Damien Hertog heeft benoemd tot interim-trainer.

Keizer, die pas een halfjaar werkzaam was bij Al-Jazira, vertrekt naar eigen zeggen met pijn in het hart. "Het was een eer om de trots van Abu Dhabi te dienen. Ik wens de club alle succes de komende jaren." Sporting heeft de komst van Keizer nog niet officieel bevestigd, maar dat is een kwestie van tijd.

Update 23.56: De Portugezen hebben de komst van Keizer inmiddels bevestigd. 'Sporting heeft een overeenkomst bereikt met Marcel Keizer over een contract van 12 november 2018 tot 30 juni 2021', zo laat de topclub weten via de eigen website.

Update 04-12, 00:12 uur: Damien Hertog is definitief de nieuwe trainer van Al-Jazira, zo bevestigt de club. Na het vertrek van Marcel Keizer naar Sporting Portugal werd Hertog al benoemd tot interim-trainer, inmiddels is bekend dat Hertog definitief is aangesteld als eindverantwoordelijke.

Lees ook: 'Keizer was echt één van de belangrijkste redenen voor mijn transfer'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wordt Keizer een succes bij Sporting?

Ja
65%
Nee
35%
(3687 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws