Groep E: Bayern wint dankzij klasse Lewandowski en is zo goed als door

Groep E: Bayern wint dankzij klasse Lewandowski en is zo goed als door

Gepubliceerd: woensdag 7 november 2018 om 22:57wo 07-11-2018 om 22:57

Bayern München is nagenoeg zeker van een plekje in de knock-outfase van de Champions League. De Duitse kampioen boekte in de poule van Ajax een 2-0 zege op AEK Athene, dat kansloos is voor een verolg in het miljardenbal.

Zonder de geblesseerde Arjen Robben nam Bayern het initiatief. AEK werd na een counter wel gevaarlijk, maar verprutste een open kopkans. Dat deed Leon Goretzka aan de andere kant ook, maar toch kwam Der Rekordmeister nog voor rust op voorsprong. Robert Lewandowski ging naar de grond toen hij werd vastgehouden en de bal ging op de stip. De Pool verzilverde het buitenkansje zelf.

Bayern nam daarna gas terug, terwijl de Grieken niet bij machte waren om iets aan de achterstand te doen. De beslissing kwam twintig minuten voor tijd. Lewandowski werkte op acrobatische wijze de 2-0 binnen uit een hoekschop. Bayern boekte zodoende een eenvoudige zege in aanloop naar de Bundesliga-topper tegen Borussia Dortmund.

Bayern is bovendien zo goed als zeker van een vervolg in de Champions League. De voorsprong op achtervolger Ajax bedraagt twee punten, terwijl Benfica zes punten minder heeft met twee duels te gaan.

Plaats een reactie

woensdag 7 november 2018 om 23:09
Benfica kom u maar 😊😊😊

De verdediging van AEK zit goed in elkaar en hadden 1 grote kans om op voorsprong te komen.
Was dat in, dan was het een ander wedstrijd geweest.
Vind ik leuk
woensdag 7 november 2018 om 23:19
Benfica speelde heel leuk vandaag! Zetten hoog druk en daar had Ajax veel moeite mee. Speelde ook echt als team en gingen voor elkaar door het vuur. Eigenlijk speelde hun zoals ik Ajax wil zien spelen.
Vind ik leuk
Hammers96 +2990
woensdag 7 november 2018 om 23:14
Ajax moet zorgen dat ze thuis winnen VAN Bayern. Anders is de kans dat je juventus , Real Madrid , FC Barcelona of Man City loot 50% en dus gelijk afgelopen , al het werk voor niets.
Met een béétje geluk wordt je poulewinnaar en loot je Porto , Schalke of Lyon
Vind ik leuk
donderdag 8 november 2018 om 01:58
Ik teken voor 1-1 😊
Vind ik leuk
Johan59 +1260
woensdag 7 november 2018 om 23:49
Dan maar real dan kunnnen we de uitglijder van een jaar of 6 geleden goed maken, jammer dat Cruyff er niet meer bij is. De oude El Salvador en de nieuwe el Salvador
Vind ik leuk
woensdag 7 november 2018 om 23:52
Wéér een zwakke pot van Bayern. Kwamen nooit in de problemen maar dit was toch weer een inspiratieloos hoopje.

Hoop dat Kovac snel een wondermiddel vindt!
Vind ik leuk
donderdag 8 november 2018 om 02:00
Snel in vorm geraken.
Zondag tegen Dortmund
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws