Veerman bij 'wereldwijd bekende' Duitse club: 'Worden we voor afgeschermd'

Veerman bij 'wereldwijd bekende' Duitse club: 'Worden we voor afgeschermd'

Gepubliceerd: donderdag 8 november 2018 om 19:22do 08-11-2018 om 19:22

Henk Veerman speelt sinds afgelopen zomer voor de roemruchte Duitse club St. Pauli. Zijn eerste buitenlandse avontuur bevalt de 27-jarige oud-spits van sc Heerenveen goed, al is er een groot verschil met Nederland.

"Het voetbal gaat hier veel sneller, ook in de 2. Bundesliga. Er wordt gejaagd op elke bal, je hebt geen tijd om open te draaien en een mannetje in te spelen. Het is fysiek ook zwaarder", vertelt Veerman in ELF Voetbal.

Het leven in Duitsland bevalt de boomlange aanvaller goed. "Zeer goed, we hebben een fantastisch plekje kunnen vinden in de stad, een goede plek voor de familie. Het trainen is zwaarder, dus ik moet iets vaker naar de fysio, maar dat is wel te doen."

Veerman wordt er niet dagelijks aan herinnerd dat hij bij een van de meest roemruchtste clubs van Duitsland terecht is gekomen. "Het spreekt voor zich, ik denk dat de club wereldwijd bekend is. Als spelers worden wij daar wel goed voor afgeschermd, moet ik zeggen. Het verhaal met de achterban merken wij tijdens trainingen niet zo veel, dan zijn we een voetbalclub zoals alle andere."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws