Uitblinker Sol bezorgt Willem II eerste zege sinds augustus op hectisch avondje

09-11-2018 21:57
96

Willem II heeft voor het eerst sinds augustus weer eens gewonnen in de Eredivisie. De Tilburgers waren op bezoek bij PEC Zwolle met 2-3 te sterk in een duel dat nog even kort werd stilgelegd wegens misdragingen van het thuispubliek.

De ploeg van trainer John van 't Schip pakte slechts één punt in de laatste drie competitieduels en ook tegen Willem II was de start niet veelbelovend. Na een kleine tien minuten was het raak voor de bezoekers. Diego Palacios stoomde op aan de linkerkant en gaf de bal voor. Kenneth Paal liet zich kinderlijk eenvoudig aftroeven door Damil Dankerlui, die raak kopte: 0-1.

In de zestiende minuut wist Willem II de score zelfs te verdubbelen. Deze keer was het rechtsback Fernando Lewis die de bal voorgaf. Fran Sol kwam voor zijn man en tikte zijn negende Eredivisie-doelpunt van het seizoen binnen. PEC kon op eigen veld geen vuist maken en slaagde er voor rust niet in de achterstand terug te brengen. Na de pauze ging het evenwel beter. Mike van Duinen en Ouasim Bouy waren gevaarlijk, maar vervolgens liet het thuispubliek zich van zijn slechtste kant zien. Verschillende voorwerpen werden op het veld gegooid en dus besloot arbiter Richard Martens het duel tijdelijk te staken.

Na de onderbreking sloeg PEC snel toe. Vito van Crooij trof doel uit een lage voorzet van Kingsley Ehizibue: 1-2. De thuisploeg wilde doordrukken, maar Sol was onverbiddelijk. De Spanjaard kopte raak uit een hoekschop van Daniel Crowley en is daardoor gedeeld topscorer van de Eredivisie. Zian Flemming bracht de spanning nog wel terug met een kopbal, maar verder kwam PEC niet. Al raakte Gustavo Hamer diep in blessuretijd nog de lat.

Willem II gaat PEC voorbij op de ranglijst. De ploeg van trainer Adrie Koster staat nu elfde. PEC blijft steken op de veertiende plek.