Trefzekere Weghorst kan Wolfsburg niet behoeden voor verrassende nederlaag

Trefzekere Weghorst kan Wolfsburg niet behoeden voor verrassende nederlaag

09-11-2018 22:30
8

Wout Weghorst heeft vrijdagavond zijn vijfde Bundesliga-treffer van het seizoen gemaakt. De Nederlandse spits kon echter niet voorkomen dat VfL Wolfsburg verrassend met 2-1 onderuit ging bij Hannover 96.

Hannover wist slechts één van zijn eerste tien Bundesliga-duels van het seizoen te winnen en leek dus een makkelijke prooi voor Wolfsburg. Bovendien hadden Die Wölfe tien dagen eerder in de DFB-Pokal al gewonnen op bezoek bij Hannover. De rollen waren dit keer echter omgedraaid. Na 31 minuten scoorde Linton Maina na voorbereidend werk van Ihlas Bebou. Een kwartier na rust was Bebou zelf trefzeker uit een penalty: 2-0.

Wolfsburg moest in de achtervolging, maar de aansluitingstreffer viel pas acht minuten voor tijd. Na een overtreding op Maximilian Arnold ging de bal op de stip en Weghorst verzilverde het buitenkansje. Voor de voormalig speler van AZ staat de teller zodoende op drie goals en één assist in zijn laatste vier duels voor Wolfsburg. Genoeg was het echter niet voor de Volkswagenclub.

Wolfsburg blijft steken op de elfde plek. Hannover blijft zestiende, maar vindt de aansluiting met de ploegen boven de degradatiestreep.