'Volgens mij heb je te weinig klojo’s in het huidige team van Ajax'

'Volgens mij heb je te weinig klojo’s in het huidige team van Ajax'

10-11-2018 10:33
36

Jeroen Verhoeven ziet een aantal verschillen tussen het Ajax waar hij deel van uitmaakte en de huidige ploeg van coach Erik ten Hag. De oud-doelman was tussen 2009 en 2012 actief in Amsterdam en werd onder meer twee keer kampioen.

"Volgens mij heb je te weinig klojo’s in het huidige team", zegt Verhoeven tegen Ajax Showtime. "Die echt zeggen waar het op staat. Ik ben echt een teamplayer en wil samen beter worden. Nu zie je nog iets te veel individuen. Maar dat kan nog komen natuurlijk. Ik zeg altijd: je hebt een Jan Wouters of een Frank Rijkaard nodig, mensen die het team verbinden."

Wedden

Meer odds

Verhoeven is dan ook blij met de komst van Daley Blind en Klaas-Jan Huntelaar. "Ik denk dat het heel belangrijk is. Ik denk dat die goed kunnen corrigeren, want dat is nodig. Als jij alleen maar hoort hoe goed je bent, dan werkt dat niet. Je moet ook af en toe horen dat het niet zo werkt. Dus ik denk dat dat heel goed is en hopelijk ook gebeurt."

De keeper ziet wel een stijgende lijn bij de ploeg van Ten Hag. "Aan het begin van het jaar zag je nog veel individuen, en nu zie je toch dat het team samen strijdend is. Er zit een opbouw in", aldus Verhoeven die zelf samenspeelde met onder meer Luis Suarez en Christian Eriksen. "Het zegt genoeg over de lichting die we toen hadden en wat het beleid toen was. Dan kunnen ze wel zeggen: Het ging wat minder. Maar als je ziet wat voor voetballers eruit voortkwamen…"