Klaassen niet opgewassen tegen nieuwe Bundesliga-topscorer, assist voor Boëtius

10-11-2018 17:27
19

Davy Klaassen en Werder Bremen beleefden een flitsende start van het seizoen, maar dreigen inmiddels af te zakken naar de middenmoot. Werder leed thuis tegen Borussia Mönchengladach de derde competitienederlaag op rij.

Alassane Pléa was de grote man bij de nummer twee van de Bundesliga. De Fransman brak de wedstrijd op slag na rust open met een knappe solo en sloeg kort na de hervatting tot twee keer toe. Nuri Sahin bracht Werder na een uur spelen terug in de wedstrijd. Het doelpunt van de oud-Feyenoorder bleek echter niet meer dan een eretreffer en de 1-3 stand bleef op het scorebord staan. Pléa heeft nu acht keer gescoord en is in zijn eentje Bundesliga-topscorer.

Karim Rekik en Javairo Dilrosun beleefden eveneens een miserabele zaterdagmiddag. De twee incasseerden met Hertha BSC een verrassende nederlaag bij Fortuna Düsseldorf, dat als gedeeld hekkensluiter aan de zaterdag was begonnen. Hertha verloor Maximilian Mittelstädt vlak voor rust met twee gele kaarten en kreeg na rust geen poot meer aan de grond. Takashi Usami, Rouwen Hennings en Benito Raman zorgden voor feest in de Merkur Spiel-Arena. Davie Selke leek de score nog enigszins draaglijk te maken, maar Raman sloeg in de extra tijd weer toe: 4-1.

Jean-Paul Boëtius kon wél juichen. De oud-Feyenoorder won met Mainz 05 bij SC Freiburg en bereidde na een kwartier de 0-2 van Jean-Philippe Mateta voor. Jean-Philippe Gbamin had de wedstridj toen al opengebroken. Roland Sallai scoorde een kwartier voor tijd tegen namens Freiburg en leek een spannende slotfase in te leiden. Een onwaarschijnlijke frommelgoal van Karim Onisiwo gooide de wedstrijd echter in het slot: 1-3.