Dortmund draait achterstand om en deelt dreun uit aan Bayern in Der Klassiker

10-11-2018 20:27
60

Borussia Dortmund heeft een enorme dreun uitgedeeld aan Bayern München. De Bundesliga-koploper won Der Klassiker met 3-2 en neemt daardoor verder afstand van de titelverdediger. Paco Alcacer was weer eens het goudhaantje.

Voorafgaand aan de topper was het gat tussen beide teams vier punten, mede door de zwakke prestaties van Bayern in de afgelopen weken. Toch nam de formatie van trainer Kovac de touwtjes in handen. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was echter voor de thuisploeg. Manuel Neuer bracht redding op een inzet van Marco Reus na een snelle uitbraak. Na 26 minuten sloeg Robert Lewandowski aan de andere kant wel toe door een voorzet van Serge Gnabry af te werken.

Bayern behield het overwicht, maar de amusementswaarde daalde. In de tweede helft veerden de Dortmund-fans echter al snel op. Scheidsrechter Manuel Gräfe wees naar de stip nadat Neuer Reus neerhaalde. De ster van Dortmund benutte het buitenkansje zelf: 1-1. De koploper leek wakker, maar kreeg al snel een nieuwe tik. Na een fraaie aanval via Joshua Kimmich, Serge Gnabry en Thomas Müller, stond Lewandowski opnieuw op de goede plek: 1-2.

Opnieuw toonde Dortmund echter veerkracht. Bayern wist een inzet van Reus nog van de lijn te halen en  Jacob Bruun Larsen treuzelde zelf te lang, maar in de 67e minuut stond het alsnog 2-2. Reus nam een voorzet knap in een keer op de schoen en vond de hoek. De defensie van Bayern zag er niet goed uit en ging vijf minuten later weer in de fout. Er werd verkeerd gestapt op een pass van Axel Witsel, waardoor Paco Alcacer alleen op Neuer afkon. Dat was wel besteed aan de Spanjaard.

Daarmee was de comeback van Dortmund compleet, hoewel Bayern nog bijna terugkwam. Lewandowski scoorde, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Dortmund staat na elf wedstrijden op 27 punten. Borussia Mönchengladbach staat tweede met 23 punten en daarna volgt Bayern pas met twintig.