Engelaar over Nederlands 'wonderkind' van Barça: Tientallen mails per week

Engelaar over Nederlands 'wonderkind' van Barça: "Tientallen mails per week"

11-11-2018 15:58
22

De vijftienjarige Xavi Simons staat te boek als één van de grote beloften van het Nederlandse voetbal. Orlando Engelaar, die voorheen zijn (commerciële) zaken behartigde, stelt dat de jeugdspeler van FC Barcelona zéér populair is.

"Of hij een wonderkind is? Hij is echt goed, maar zijn populariteit heeft ook te maken met het feit dat hij bij Barcelona zit én zijn social media", zegt Engelaar bij FOX Sports. "Xavi heeft meer dan een miljoen volgers op Instagram. Hij staat in de spotlights."

Het is een 'nieuwe wereld', erkent Engelaar. "Als je vroeger een wonderkind was, dan wist niet iedereen het. Maar nu wordt hij over de hele wereld gevolgd. We kregen echt tientallen mails per week voor die jongen vanuit Rusland, Abu Dhabi, China... Als hij met Barcelona toernooitjes speelt, dan staan er gewoon hordes mensen voor hem langs het veld."

Engelaar werkt inmiddels niet meer met de familie Simons. "Hij zit nog steeds bij Barcelona, maar we hebben laatst een gesprek met zijn vader gehad. Die heeft een andere keuze gemaakt."

Lees ook: Oranje-hoop Xavi Simons in voetsporen Messi: "Hij kiest voor Nederland"