Heerenveen-verdediger faalt in derby: 'Mag niet, gewoon klote'

Heerenveen-verdediger faalt in derby: 'Mag niet, gewoon klote'

Gepubliceerd: zondag 11 november 2018 om 19:30zo 11-11-2018 om 19:30

Rodney Kongolo beseft dat sc Heerenveen mede door zijn schuld zondag pijnlijk onderuit is gegaan bij rivaal FC Groningen. De gelegenheidsback ging in het hoge Noorden in de fout bij de 1-0 van Django Warmerdam. 

Aan een slechte voorbereiding lag het niet, verzekerde Kongolo na afloop, in gesprek met Leeuwarder Courant"Ik wist al een paar dagen van tevoren dat ik op deze plek zou spelen. Ik maakte persoonlijke fouten en dat mag gewoon niet, op welke positie je ook staat. Dan moet je niet naar de trainer kijken die je daar neerzet."

Aan Friese zijde ging er negentig minuten lang sowieso veel fout. "We verliezen en ik heb niet lekker gespeeld. Dat is gewoon klote. Ik wilde mezelf laten zien in deze wedstrijd. Het mocht niet zo zijn."

Heerenveen-goalie Warner Hahn weigert zich zorgen te maken over zijn ploeg. "We gaven vandaag niet thuis, dat is waar. Maar we hebben zeker uit ook wel goede wedstrijden gespeeld. Het is te grillig, te wisselvallig. We zullen constanter moeten worden. Ik vind dat we een goede ploeg hebben, maar als je de wedstrijd van vandaag ziet, is dat moeilijk te geloven."

Lees ook: FC Groningen verslaat hopeloos Heerenveen en doet laatste plaats over aan NAC

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws