Oranje-debuut Dilrosun afgekeurd: 'Te vroeg, het gaat allemaal te snel'

Oranje-debuut Dilrosun afgekeurd: 'Te vroeg, het gaat allemaal te snel'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 13:46ma 12-11-2018 om 13:46

Hertha BSC-trainer Pal Dardai staat niet achter de Oranje-oproep voor Javairo Dilrosun. De twintigjarige aanvaller meldt zich maandag voor het eerst bij het Nederlands elftal in Zeist.

Dilrosun is door bondscoach Ronald Koeman beloond voor een verrassende seizoenstart, waarbij hij zichzelf in de basiself van Hertha speelde. De Amsterdammer moet echter niét denken dat hij er al is, aldus Dardai. "Natuurlijk ben ik blij voor hem, maar het gaat allemaal te snel", predikt de Hertha-trainer, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

"Er wordt hier te vroeg gejuicht", vervolgt Dardai, die zaterdag - met Dilrosun in de basis - met 4-1 onderuit ging tegen degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf. "Hij werd bejubeld na zijn sterke optreden in het begin, maar de laatste tijd is het mager. Hij moet zich verder ontwikkelen. Alleen dribbelen met de linkervoet is niet voldoende."

De Hertha-trainer vindt dat Dilrosun meer moet laten zien om geselecteerd te worden voor Oranje. "Als hij tot de Kerst zo had gespeeld als in zijn eerste twee, drie wedstrijden, dan oké. Maar Jeff moet veel dingen veranderen en zich verder ontwikkelen en niet meteen over ik weet niet wat praten. Hij heeft geweldig veel potentie en moet ijverig blijven. Als hij dat doet, kan het wat worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Komt de Oranje-oproep voor Dilrosun te vroeg?

(1291 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws