Aangekondigd afscheid verrast Derksen: 'Voor zijn salaris was ik blijven zitten'

Aangekondigd afscheid verrast Derksen: 'Voor zijn salaris was ik blijven zitten'

12-11-2018 15:18
45

Johan Derksen is verbaasd over het aangekondigde vertrek van Hans Nijland.  Maandagmiddag werd bekend dat de algemeen directeur van FC Groningen het na afloop van dit seizoen voor gezien houdt. "Ik was voor zijn salaris mijn hele leven blijven zitten", zegt Veronica Inside-analist Derksen in gesprek met Dagblad van het Noorden. 

"Toen ik nog actief was in de voetballerij, heb ik weleens vernomen dat hij de best betaalde directeur op de Nederlandse velden was. Terwijl hij het geld helemaal niet nodig had, want Hans was al financieel onafhankelijk toen hij bij FC Groningen begon", weet Derksen.

"Hans is een ontzettend aardige man in de omgang en is van grote waarde geweest voor FC Groningen. Toch begon ik me een paar jaar geleden wel zorgen over hem te maken. Hans kreeg megalomane neiginkjes. Hij vergaderde meer met de KNVB in Zeist dan dat hij op zijn eigen winkel paste."

Nijland moet betrokken worden bij de benoeming van zijn opvolger, vindt Derksen. "Ik denk dat Nijland bij uitstek weet welk type bij FC Groningen past. Al moet ik daar wel een kleine nuance in aanbrengen. Ik had na mijn vertrek bij Voetbal International ook een stem in mijn opvolging en daar is het een duiventil geworden."

Lees ook: Groot nieuws uit Groningen: Nijland (58) na 23 jaar weg als directeur

No Poll