Groot nieuws uit Groningen: Nijland (58) na 23 jaar weg als directeur

Groot nieuws uit Groningen: Nijland (58) na 23 jaar weg als directeur

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 12:13ma 12-11-2018 om 12:13

Hans Nijland stopt na afloop van het huidige seizoen als algemeen directeur van FC Groningen. Dat maakt de club maandagmiddag bekend via de officiële kanalen. Nijland (58) ging in 1996 aan de slag bij Groningen.

Op 30 juni zwaait hij officieel af. In het stadion van de club wordt maandagmiddag een persconferentie belegd. Daarin wordt het nieuws verder toegelicht. "Het is de moeilijkste beslissing geweest die ik in jaren heb genomen, maar mijn gevoel zegt dat ik dit moet doen", zegt Nijland in een eerste reactie, opgetekend op de website van Groningen.

"Eind vorig seizoen heb ik dit al besproken met mijn gezin. Nu is het moment daar. Ik denk dat het voor FC Groningen heel goed is dat er na bijna 23 jaar iemand anders komt, die de kar gaat trekken. Deze functie kost je 6, 7 dagen in de week en slurpt energie."

"De Raad van Commissarissen heeft nu voldoende tijd om een geschikte opvolger te vinden. Tot die tijd ga ik met de mensen op werkvloer nog vol aan de bak, want ik wil de club goed achterlaten. Ik ben namelijk niet alleen directeur van deze prachtige club, maar ook supporter." 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws