Nijland verklaart vertrek: 'Goed voor de club dat er andere directeur komt'

Nijland verklaart vertrek: 'Goed voor de club dat er andere directeur komt'

Gepubliceerd: maandag 12 november 2018 om 15:43ma 12-11-2018 om 15:43

FC Groningen-directeur Hans Nijland heeft tijdens een persconferentie tekst en uitleg gegeven over zijn besluit om aan het eind van het seizoen te stoppen als algemeen directeur van de Trots van het Noorden. Volgens Nijland is het tijd om het stokje over te geven.

"Het is een moelijk besluit geweest", erkent Nijland, die verder toegaf dat de gedachte om te stoppen al langer speelde. "Eind vorig seizoen was ik met Marieke en met clubsponsors op Curaçao. We zaten op het strand met een glaasje wijn en toen hebben we het erover gehad of het niet goed zou zijn na 18/19 het stokje over te dragen."

"Ik moet je zeggen: besluit wilde ik toen nog niet echt nemen", vervolgt hij. "Toen heb ik gezegd: dat besluit nemen we in oktober/november. Het definitieve besluit is zoals die nu is. (...) Ik ben ervan overtuigd dat het goed is voor de club dat er een andere directeur komt. Iemand met andere ideeën, inzichten en uiteraard ook weer andere kwaliteiten."

"Je bent hier dag en nacht mee bezig. Het slurpt energie. We hebben besloten dit nieuws nu al naar buiten te brengen, zodat er duidelijkheid is en de rvc aan de slag kan om een opvolger te vinden", aldus Nijland. Wat hij na dit seizoen gaat doen? "Ik heb werkelijk waar nog geen enkel idee."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws