'NEC wil mentor voor De Gier aanstellen, TD onder druk na vijftien (!) transfers'

'NEC wil mentor voor De Gier aanstellen, TD onder druk na vijftien (!) transfers'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 07:13di 13-11-2018 om 07:13

Het kwakkelende NEC overweegt sterk om de technische staf uit te breiden, bericht de Gelderlander dinsdagochtend. De Nijmegenaren willen naar verluidt hoofdtrainer Jack de Gier helpen door een ervaren trainer naast hem in de dug-out te zetten.

De huidige nummer acht van de Keuken Kampioen Divisie wil het nieuws over een mentor voor De Gier echter bevestigen noch ontkennen. De Gelderlander deed navraag bij De Gier, algemeen directeur Wilco van Schaik én technisch directeur Remco Oversier, maar geen van allen wilde reageren. Ook de spelers worden voorlopig weggehouden van de media.

Volgens de lokale krant staat de positie van met name Oversier intern onder druk. De TD nam halverwege het vorige seizoen een omstreden maatregel door trainer Adrie Bogers te vervangen door Pepijn Lijnders, die NEC echter niet naar de gehoopte promotie wist te leiden. Afgelopen zomer haalde Oversier liefst veertien nieuwe spelers naar De Goffert (de Kroatische doelman Oliver Zelenika kwam eind oktober zelfs al nummer vijftien, red.), maar sportief succes blijft vooralsnog uit.

NEC blameerde zich onlangs in eigen huis door met liefst 1-5 van TOP Oss te verliezen. De uitwedstrijd tegen Jong Ajax leverde een nieuwe deceptie op: de Amsterdamse beloften wonnen met liefst 4-0.

Lees ook: 'Toekomst van De Gier bij NEC hoogst onzeker na afgang tegen Jong Ajax'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat De Gier NEC naar promotie leiden?

(780 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws