'Toekomst van De Gier bij NEC hoogst onzeker na afgang tegen Jong Ajax'

'Toekomst van De Gier bij NEC hoogst onzeker na afgang tegen Jong Ajax'

12-11-2018 08:27
48

De positie van Jack de Gier als trainer bij NEC staat onder flinke druk. Dat meldt De Gelderlander. Invloedrijke investeerders van de Nijmeegse club zijn ontevreden over de zwakke resultaten die NEC de afgelopen weken neerzet.

De krant schrijft dat de druk op de NEC-trainer is toegenomen na de 4-0 afstraffing tegen Jong Ajax. Er werd al een crisisberaad gehouden met 'machtige sponsoren' na de zeperd tegen FC Oss (1-5), maar er is nog geen verbetering zichtbaar bij de ploeg van De Gier. De sponsoren zijn ontevreden, aangezien zij deze zomer veel geld investeerden in de selectie en daarmee vol inzetten op promotie.

De beleidsbepalers van NEC, dat in de laatste tweeënhalf jaar liefst vijf trainers voor de groep zette, wilden volgens De Gelderlander niet reageren op de positie van de trainer. Ook De Gier zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

NEC staat na dertien speelronden op de achtste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. De Nijmegenaren hebben een achterstand van negen punten op koploper Sparta, dat zondag op bezoek komt in het Goffertstadion.