'Ook PSV verkent Amerikaanse markt; Van der Sar plaveide de weg voor Ajax'

'Ook PSV verkent Amerikaanse markt; Van der Sar plaveide de weg voor Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 08:34di 13-11-2018 om 08:34

Waar Ajax al de American Dream probeert te realiseren, verkent ook PSV de markt in de Verenigde Staten. Commercieel directeur Frans Janssen van de Eindhovenaren is maandag vertrokken voor een trip naar onder meer Florida en Miami, meldt De Telegraaf.

Janssen zal onder meer de mogelijkheden voor een PSV Summer Camp bespreken en bezoekt de Soccerex Miami, het grootste voetbalcongres ter wereld. Hij gaat ook naar Mexico, waar een ontmoeting met Guadalajara op het programma staat. Via de Nederlandse ambassade in Mexico wordt de commerciële man van de Eredivisie-koploper tevens in contact gebracht met bedrijven die interesse hebben in een Mexicaanse businessclub van PSV.

PSV is populair in Mexico, vooral dankzij de huidige sterspeler Hirving Lozano en zomeraankoop Erick Gutiérrez. In de Verenigde Staten volgt PSV dus het voorbeeld van Ajax, dat al nadrukkelijker aan de weg timmert daar, zo meldde De Telegraaf dinsdagochtend. De Amsterdammers keken dat af van Bayern München. De Duitsers openden vijf jaar geleden al een kantoor in New York.

Ajax dankt het aan Edwin van der Sar dat het in de keuken mag kijken bij veel Europese clubs. De oud-doelman heeft uitstekende contacten als lid van de European Club Association. Andersom gebeurt dat ook. Onlangs werden Celtic en Manchester United bijgepraat over de florerende eSports-afdeling van de Amsterdammers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws