Mbappé reageert op Football Leaks-onthullingen: 'Heel onfatsoenlijk voor mij'

Mbappé reageert op Football Leaks-onthullingen: 'Heel onfatsoenlijk voor mij'

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 09:34di 13-11-2018 om 09:34

Kylian Mbappé heeft zich verdedigd na de onthullingen van Football Leaks over zijn forse eisen tijdens de onderhandelingen met Paris Saint-Germain. De negentienjarige Fransman stelt dat hij onderdeel is van het 'systeem'.

Der Spiegel publiceerde vorige week de omvangrijke eisen van Mbappé: liefst 55 miljoen euro in vijf jaar, een x-aantal privévluchten en de garantie dat hij de best betaalde speler wordt van PSG als hij de Ballon d'Or wint. Ook krijgt de razendsnelle aanvaller 30.000 euro per maand om zijn persoonlijke staf te bekostigen.

"Het is heel onfatsoenlijk voor mij, want ik kom uit een zeer bescheiden familie", steekt Mbappé van wal in gesprek met RTS. "Maar zo werkt de markt nu eenmaal, de voetbalwereld zit zo in elkaar. Ik ga niet in mijn eentje het voetbal revolutioneren. Ik ben onderdeel van het systeem. Je moet weten hoe je dat systeem moet respecteren en je moet je plaats kennen."

Plaats een reactie

dinsdag 13 november 2018 om 09:47
Bah...wat word je een zelfingenomen ventje zeg. Je bent een super goede voetballer en zeg maar gewoon....ik maak gebruik van de situatie
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 09:48
Kan niet anders ook natuurlijk als je met types als Neymar omgaat.......
Vind ik leuk
COYI +2
dinsdag 13 november 2018 om 20:29
Dit is hetzelfde als je als gespecialiseerde monteur een klus krijgt, je kan 12.000 vragen maar je doet het niet want anders gaan mensen dingen van je denken…….
Vind ik leuk
Rodajc +18133
dinsdag 13 november 2018 om 09:59
Zijn management doet dat. En waarom is het fout dingen te eisen in onderhandelingen? Iedereen wil het maximale verdienen, dat is niet vreemd. Zijn management weet dat ze goud in handen hebben met het grootste talent van de wereld, dus worden er ook eisen gesteld. Kwestie van vraag en aanbod.
Vind ik leuk
ruud wubbers +21101
dinsdag 13 november 2018 om 10:07
Inderdaad, hij kan toch moeilijk voor een broodje pindakaas gaan spelen. Daarnaast ben ik al lang blij als een voetballer gewoon toegeeft dat de info van football leaks waar is.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 10:57
Hij had hier gewoon geen commentaar op moeten geven. Wat een slap zelf ingenomen reactie zeg, bah.

Zeggen dat het onfatsoenlijk is wat je vraagt aan salariseisen (dat hij uit een arm gezin komt) en daarna zeggen, ja iedereen doet het dus ik lekker ook.

Mbappé heeft zijn Normen en Waarden, maar omdat iedereen in het voetbal het doet. Flikkert hij zijn Normen en Waarden overboord. Maakt je minstens net zo zielig als de rest, wellicht nog zieliger.

Daarna alleen maar drogredenatie om zijn eigen gedrag goed te keuren. Nul besef van realiteit. Simpel mannetje.
Vind ik leuk
#Keizerout +41606
dinsdag 13 november 2018 om 13:44
Je hebt zelf vrij weinig besef van realiteit als ik dit verhaal zo lees.
Vind ik leuk
Emnu +6558
dinsdag 13 november 2018 om 13:51
Het is je ontgaan dat hij z’n volledige WK premies aan goede doelen heeft geschonken?
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 16:45
Dat was niet zijn eigen beslissing, dat heeft de hele Franse selectie gedaan en dat zou ik ook doen als ik op zo’n lelijke manier het wk win.
Vind ik leuk
Verratti +2230
dinsdag 13 november 2018 om 19:08
Vraag en aanbod. En MBappe heeft op jonge leeftijd al veel te bieden. Z'n management regelt dit soort zaken. Ik vind 'm nog vrij eerlijk. Hoe beter in de markt hoe meer je kunt eisen. Volkomen normale marktwerking.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 10:33
Gelijk heeft hij. Ik verkoop ook aan de gene die het meeste betaald.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:17
Maar goed dat je dan niet in de Sales werkt. Als jij denkt dat het alleen om draait om te verkopen aan diegene die het meeste betaald.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:27
Gelukkig mag iedereen zelf bepalen wat hij doet.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:35
Denk je?
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 12:21
Ik wel iedergeval!👍
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 12:36
Conform de Nederlandse Wet mag ik hopen toch? :P
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 15:31
Daarbij vergeten wij nu voor het gemak dat deze jongen zijn volledige winst premie van het wk aan een goed doel heeft geschonken. Hij voetbalt voor vaderland en niet voor het geld in les bleus. Dus ja club blijft toch maar een club. Land is voor eeuwige roem.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 16:46
Ook hier: dat heeft de hele Franse selectie gedaan dus dat was niet perse zijn keus.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 18:47
Zijn management? Dat is zijn vader!

"Mbappé famously operates without an agent, instead leaving his father, Wilfrid, to do his negotiating."
Vind ik leuk
Rodajc +18133
dinsdag 13 november 2018 om 19:05
Doet er niet toe, ook zijn vader zal een professional zijn die het maximale uit onderhandelingen wilt halen.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 10:16
Hij is er tenminste eerlijk over. Elke andere speler doet hetzelfde en ontkent vervolgens alles.
Vind ik leuk
#SchaalNr34 +1070
dinsdag 13 november 2018 om 11:04
ik vind dit inderdaad een betere reactie dan Neymar gaf, die begon met een te schreeuwen over fake news.
Vind ik leuk
Tim +4918
dinsdag 13 november 2018 om 10:31
Dit is juist een buitengewoon volwassen die getuigt van bescheidenheid, zoals we juist van Mbappé wel vaker zien als het om maatschappelijke betrokkenheid gaat.
Hij heeft volledig gelijk dat lagere salariseisen zijnerzijds geen enkele invloed hebben op het systeem. Bovendien zuigt Mbappé zulke getallen niet uit zijn duim, maar laat dit aan zaakwaarnemers over die als enige opgave hebben er zoveel mogelijk uit te halen. Dat is natuurlijk met die PSG sjeiks, die nog eens een heel ander financieel-ethisch besef hebben, een leuke uitdaging.
Bovendien moet je ook het effect van een spelerssalaris op de groepsdynamiek in een voetbalteam niet vergeten.
Alleen maar mooi dat Mbappé hier aangeeft dat het wel een tandje minder mag allemaal.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 november 2018 om 10:32]
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:02
Ik lees toch een hele andere realiteit. Pure cognitieve disonantie dit. Hij geeft aan dat het allemaal wel minder mag. Hij geeft aan dat het allemaal minder moet. Maar dat zijn de "praatjes", zijn ''daden'' laten zien dat hij gewoon een dik vet contract heeft en miljoenen verdiend. Als excuus praat hij zijn ''daden'' recht, door aan te geven dat hij in een systeem zit en er eigenlijk niks aan kan doen.

Een mooi verhaal, maar hij meent er niks van.
Vind ik leuk
Tim +4918
dinsdag 13 november 2018 om 11:06
Noem eens concrete daden die Mbappé had kunnen ondernemen welke ook daadwerkelijk een systeemveranderend effect zouden hebben.
Hij is wel degene die zijn volledige WK bonus aan een goed doel gaf, dus dat is wel degelijk een daad bij het woord voegen wanneer je zegt dat je al meer dan genoeg hebt.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:15
Het gaat er niet om dat hij zijn daden moet veranderen. Het gaat erom dat hij zijn woorden moet aanpassen aan zijn daden.

Als je zegt dat het onfatsoenlijk voor mij is om zoveel te vragen, want ik kom uit een zeer bescheiden familie. Maar je vraagt het toch en dan met als excuus komt dat je in een ''systeem'' gevangen bent en ook niet anders kan...

Is toch klinklare onzin wat hij daar verteld?

Dit soort mensen gooien bij het minste of geringste al hun Normen en Waarden over boord.
Vind ik leuk
Tim +4918
dinsdag 13 november 2018 om 11:26
Jij vraagt eigenlijk een zaakwaarnemer om tegen zijn natuur in om zijn werk niet optimaal uit te voeren. Dan lachen die sjeiks in hun tulband en kopen spontaan hun 37ste en 38ste Ferrari van het geld dat de zaakwaarnemer zojuist had kunnen vragen maar het naliet. Je bent naïef Winniefred. Systeemveranderingen werken topdown, daar gaan geen 20 Mbappé's iets aan veranderen.
Als de zaakwaarnemer Mbappé had opgebeld dat hij een maximaal akkoord had over 50 miljoen in 5 jaar ex bonussen en secundaire voorwaarden, dan moet en mag Mbappé er dus op vertrouwen dat dat ook daadwerkelijk de max is en had ook direct groen licht gegeven. Je kunt wel altijd het slecht in de mens zien, maar als Mbappé z'n zinnen op PSG had gezet en het als een uitdaging ziet om de best verdienende te worden pas ná een ballon d'or, dan is dat ook niet meer dan logisch en redelijk.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:34
Heh? Je gaat steeds maar verder op het contract. Zijn zaakwaarnemers hebben een topprestatie geleverd en iedereen mag dat eisen als hij vindt dat hij het waard is. In dit geval vindt PSG dat ook, mooi toch?

Waar het om gaat is dat dit soort mensen hun woorden niet overeen komen met hun daden. Enge mensen vind ik dat altijd.

Daarnaast heb je het over "systeem veranderingen" die werken alleen maar top down? Jij hebt zeker ook opgelet tijdens je laatste vergadering op je werk? Klinklare onzin natuurlijk. Een systeem veranderen begint altijd bij de Burger. De grootste veranderingen zijn gekomen door opstanden van de Burgers tegen het ''systeem''.

Als Mbappe echt zo tegen het systeem is, accepteerd hij het geld en steekt hij het in de fik of geeft hij het aan een goed doel of zegt hij ipv 55miljoen wil ik 1 miljoen. Wat zou dat doen met de wereld? Als het beste talent ter wereld zegt: ''Dit systeem slaat nergens op, we hebben geld genoeg en 1 miljoen is voor mij voldoende. Kijk eens wat er in Parijs allemaal gebeurd in die achterstands wijken. Daar moeten we iets aan doen...
Vind ik leuk
Tim +4918
dinsdag 13 november 2018 om 12:07
Vergadering? Ik ben 14, nee bedankt.

Ja het geld dan maar in de fik steken, want dan heeft meneer Mbappé in ieder geval niet zoveel geld. Wat een absoluut waanzinnige communistische symbool-oplossing.
Die banlieue, die kun je beter in de fik steken, dat zou echt iets oplossen. Want mensen die zich willens en wetens niet willen aanpassen en alleen maar nemen van hun gastmaatschappij.. dat is een hele enge tumor in de samenleving.
Vind ik leuk
#Keizerout +41606
dinsdag 13 november 2018 om 13:43
Ja, Mbappé moet gewoon als enige gratis gaan voetballen.
Vind ik leuk
soksa +1705
dinsdag 13 november 2018 om 14:18
Waar heb je het over? Ten eerste geeft hij toch dat dat het nou eenmaal zo werkt in de voetballerij en hij er daarom ook aan meedoet.

En ten tweede: hij (of zn management naar alle waarschijnlijkheid) mag toch eisen wat hij wil? Of hij het krijgt is een tweede. Maar het is niet verboden om te onderhandelen over je contract. Sterker nog, als je heel erg gewild bent als medewerker is het juist heel normaal dat je (aanvullende) eisen stelt. Of zeg jij ook tegen je baas 'ik heb nog eens nagedacht over die loonsverhoging naar 3.000 per maand. Maar ik red het met 2.500 per maand ook wel dus ik hoef het niet'
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 14:27
Eisen stellen is prima! Maar eerder dat jij er niet veel van begrijpt! Begint namelijk al bij het lezen. Is in zelfingenomen ventje aan het worden. Heb het niet over zijn eisen, heeft ie goed gedaan. Maar zijn houding hierin staat me tegen.
Vind ik leuk
soksa +1705
dinsdag 13 november 2018 om 14:31
Ben ik benieuwd wat je dan precies 'zelfingenomen' aan zijn houding vindt. Enig kritiekpunt dat ik uit bovenstaand bericht kan halen is dat hij lichtelijk insinueert alsof hij helemaal niet zoveel geld wil en slachtoffer is van het systeem. Maar dan moet je best diep graven. Verder zie ik niet zoveel verkeerds.
[Reactie gewijzigd op dinsdag 13 november 2018 om 14:32]
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 09:47
Zal wel waar zijn dus
Vind ik leuk
Roeptoeter +12276
dinsdag 13 november 2018 om 09:47
Je moet weten hoe je van dat systeem moet profiteren...?

Het meest verbaast me nog dat Mbappe het eigenlijk toegeeft. De meeste partijen die negatief belicht worden schieten meteen in de verdediging. Roepen leugens en dreigen met rechtszaken. Mbappe ontkent helemaal niet. Dat pleit voor hem en de vraag is hoe echt zijn die Football Leaks nou?
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 12:18
Betrouwbaar genoeg zien de gegeven reactie van hem zelf.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 09:47
kort om... sorry ik ben normaal niet zo... maar fack jullie waarom niet....
Vind ik leuk
UpOne +1055
dinsdag 13 november 2018 om 09:48
Wat een onzin, iedere voetballer probeert het maximale eruit te halen.. welkom in 2018
Vind ik leuk
Orphen89 +3124
dinsdag 13 november 2018 om 09:49
Wie denkt dat Mbappe die eisen bedacht heeft snapt de wereld toch ook niet? Ik neem aan dat niemand op deze site gedacht heeft van "Wat een arrogant jochie die Mbappe dat hij zo veel vraagt."

Gewoon een zaakwaarnemer die het maximale eruit wilt halen, en dat doet hij goed, dat is namelijk zijn werk. Mbappe hoeft zich de rest van zijn leven financieel nergens meer zorgen over te maken.
Vind ik leuk
COYG +7765
dinsdag 13 november 2018 om 10:03
Genoeg mensen denken zo, zo te zien aan de reacties.
Vind ik leuk
Orphen89 +3124
dinsdag 13 november 2018 om 10:53
Twijfel nu om die namen te noteren, Zodat ik weet bij wie ik me de moeite kan besparen voortaan.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 09:51
Beste reactie die je kan geven hierop. Wanneer jou collegas van dezelfde afdeling 2000 per maand verdienen ga jij toch niet zeggen weet je wat geef mij maar 500. Iedereen zou voorzichzelf het maximale eruit willen halen.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:06
Absoluut, maar het is een groot verschil als je zegt: voetbal is mijn werk en ik wil het maximale eruit halen qua contract.

Mbappe komt met een zaadverhaal over dat het allemaal minder moet in het voetbal, maar hij zit gevangen in een systeem dus we gaan voor het maximale.

Je ziet toch ook dat dit twee tegenovergestelden zijn?
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:21
Daar heb je gelijk in aan de andere kant van het verhaal heeft hij in de voetbalwereld weinig te doen met zijn eigen contract en regelt zijn managment dat hij leest het door zet zijn handtekening en klaar.
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 11:27
Oh ja zijn management heeft een topprestatie geleverd (uitgaande dat zoveel mogelijk geld een goede prestatie is). Maar Mbappé probeerd sympathiek over te komen door te zeggen dat die bedragen onfatsoenlijk zijn. Terwijl hij er eigenlijk geen kloten van meent.
Vind ik leuk
voorstopper +1087
dinsdag 13 november 2018 om 10:02
Mensen kijken altijd heel erg op tegen dit soort wereldvoetballers (begrijpelijk), maar zo'n leven heeft ook een keerzijde.

- Je kan nergens meer anoniem over straat
- Iedereen wil wat van je

Het is moeilijk om hier als jonge knul van 20 jaar mee om te gaan (zie Memphis)


Je bent dan wel financieel onafhankelijk, maar dat is ook niet alles.
Vind ik leuk
19AZ82 +1884
dinsdag 13 november 2018 om 10:21
Doe mij maar het financieel afhankelijk zijn hoor haha. Voetballers kunnen normaal gesproken tot hun 32e / 33e op het hoogste niveau met een beetje geluk blijven spelen. Als Kyllian dit volhoudt hoeven de komende 3/4 generaties niets meer te doen en groot gelijk heeft ie.
Vind ik leuk
Drobtine +2525
dinsdag 13 november 2018 om 10:17
MDiarrhae
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 10:39
Geef em es ongelijk
Vind ik leuk
plein19 +2829
dinsdag 13 november 2018 om 10:44
De jongen is extreem goed. Daar hoort een extreem goed salaris bij. Al was het maar voor het aanzien en dat de clubleiding voorzichtig met hem is. Dat de bedragen zo idioot zijn heeft met de sjeiks te maken. Die kijken vast niet vreemd op als iemand die extreem goed een extreem salaris vraagt.
Vind ik leuk
windforce11 +3448
dinsdag 13 november 2018 om 10:46
Zieke wereld die "wij als liefhebbers" in stand houden.
Vind ik leuk
wildlife +71
dinsdag 13 november 2018 om 10:49
Groot gelijk. Uitmelken als de mogelijkheid zich voordoet, zou ik ook doen! Het is geen schande om zoveel te verdienen.
Vind ik leuk
Koenbres +1879
dinsdag 13 november 2018 om 11:05
Ik snap wel dat het zo werkt en met heel veel voetballers. Maar als ik Mbappe is als voorbeeld pak, 55 miljoen in 5 jaar, met 1/3de kan je al financieel onafhankelijk zijn. Moet je voor de lol maar is nadenken wat er allemaal in de wereld niet kan worden opgelost met die andere 2/3de. En dan het tweede, 55 miljoen verdienen en dan ook nog gratis vluchten en geld voor personeel gaan eisen. Ik zeg al het werkt bij veel voetballers zo en ik neem het Mbappe niet kwalijk maar het is toch te gek voor woorden eigenlijk.
Vind ik leuk
030_Joep +305
dinsdag 13 november 2018 om 11:36
Geef het jochie is eens ongelijk. Zoveel mogelijk rapen wat je kan.
Vind ik leuk
Uitvak030 +378
dinsdag 13 november 2018 om 14:28
Wat maakt iedereen hier weer een probleem van. Ik probeer me baas ook altijd zoveel mogelijk te laten betalen.... alleen lukt me dat iets minder goed....
Vind ik leuk
dinsdag 13 november 2018 om 17:07
Ik vind dit toch wel een hele sterke reactie. Ik mag Mbappe steeds meer.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws