Ophef en chaos op Amsterdam Centraal krijgt vervolg: burgemeester wil gesprek

Ophef en chaos op Amsterdam Centraal krijgt vervolg: burgemeester wil gesprek

Gepubliceerd: dinsdag 13 november 2018 om 16:20di 13-11-2018 om 16:20

Burgemeester Theo Weterings van Tilburg wil in gesprek met een delegatie van Willem II-supporters die op 3 november met de trein naar Amsterdam gingen om de wedstrijd Ajax – Willem II bij te wonen. Ze werden zonder aantoonbare reden vastgehouden op het Centraal Station in Amsterdam.

De supporters moesten het urenlang stellen zonder sanitaire voorzieningen, eten en drinken. "Na de gebeurtenissen is er informatie uitgewisseld en is er in de lokale driehoek van Tilburg over deze maatregelen gesproken", aldus Weterings tijdens het wekelijkse vragenuurtje, geciteerd door het Brabants Dagblad. De burgemeester wil ook in gesprek wil met de directie van Willem II.

Volgens Weterings zijn er in Tilburg geen vernielingen aangericht door de supporters, een gegeven dat de politie in Amsterdam in eerste instantie gebruikte om de actie op centraal station te verantwoorden. Ook wil hij weten wat het Openbaar Ministerie en de politie gaan doen met de foto’s die gemaakt zijn van de supporters.

Een aantal fans van Willem II gaf aan eventueel aangifte te willen doen na de gebeurtenissen, maar of dat inderdaad gaat gebeuren is nog niet zeker. Willem II reageerde al op het voorval.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws