Van Dijk: 'Van Koeman en Stam neem ik kritiek aan, van anderen minder'

Van Dijk: 'Van Koeman en Stam neem ik kritiek aan, van anderen minder'

Gepubliceerd: woensdag 14 november 2018 om 07:07wo 14-11-2018 om 07:07

Virgil van Dijk erkent dat hij soms te gemakzuchtig is bij Liverpool en het Nederlands elftal. De duurste verdediger ter wereld krijgt dat stempel vaak voor de voeten geworpen.

"Nee, het stoort me geenszins. Omdat het waar is? Er zijn momenten dat ik minder scherp ben. Daar werk ik aan en ik krijg daarbij hulp van trainers en medespelers. Het overkomt veel spelers, maar het gaat erom of die momenten worden afgestraft", zegt Van Dijk in De Telegraaf. Dat gebeurde in het Nations League-duel met Frankrijk, toen Olivier Giroud hem te slim af was.

Bondscoach Ronald Koeman riep Van Dijk na afloop tot de orde. Ook Dick Lukkien – zijn voormalig trainer bij Jong FC Groningen – zei dat je hem altijd scherp moet houden. Terwijl Jaap Stam bij Ziggo Sport het spel van de Oranje-captain analyseerde. "Toevallig heb ik het gezien. Koeman, Lukkien en Stam zijn personen van wie ik het kan hebben, van wie ik kritiek aanneem en naar wie ik luister. Zij weten allemaal waarover ze praten. Anderen mogen hun mening hebben, maar daar zal ik minder snel iets van aannemen."

"Maar Giroud dan", vervolgt Van Dijk. "Het is gemakkelijk gezegd dat ik te ver van hem afstond of de bal had moeten blokken, maar als je het nooit hebt ervaren of meegemaakt weet je niet dat Giroud het voordeel heeft dat de bal net achter hem komt en ik daar moeilijk bij kon. Wat niet wil zeggen dat Giroud niet beter te verdedigen viel of dat ik niets aan die situatie kon doen."

Poll

Is Van Dijk al wereldtop?

(3261 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws