Linssen doneert 4000 potten mosterd aan voedselbank: 'Werd een dag later gebeld'

Linssen doneert 4000 potten mosterd aan voedselbank: 'Werd een dag later gebeld'

15-11-2018 18:10
54

Bryan Linssen heeft 4000 potten mosterd gedoneerd aan de voedselbank. De aanvaller van Vitesse kwam in het nieuws omdat hij zijn enkelblessure behandelde met mosterd. Dat advies kwam van de vader van ploeggenoot Alexander Büttner.

Linssen had een enkelblessure waar hij maar niet vanaf kwam. Na een wel heel opmerkelijk advies herstelde hij. Regionale media meldden al dat een mosterdfabrikant in zee wilde met Linssen. "Het was niet zo groot als het geworden is. Ik stond bij Vitesse te poolen en daar was ook een huisjournalist van Vitesse bij", vertelt Linssen bij FC Afkicken.

"De vader van Büttner stond bij me en vroeg hoe het met m'n enkel was. Ik zei: kut, ik heb er veel last van. Hij zei dat ik er mosterd op moest smeren. Dat lachte ik natuurlijk weg. Ik moest er mosterd op doen, dik inpakken met watten en een nacht laten zitten. Na een paar keer hielp het, zei hij. Ik deed dat natuurlijk niet en lachte het weg. Na twee weken was ik aan het wanhopen omdat ik zoveel last had."

"De dag erna moesten we tegen Heracles Almelo voetballen in de beker. Ik besloot het te doen: baat het niet dan schaadt het niet. Een dag erna had ik nergens last meer van. Ik kon het niet geloven. De hele wedstrijd speelde ik zonder pijn."

De verbaasde journalist van Vitesse hoorde het verhaal van Linssen aan en besloot daar iets over te schrijven. "Hij heeft een klein stukje getikt en dat is zo groot geworden. De ene na de andere site neemt het dan over. De Limburger beldde mij op en vroeg of ik al benaderd was door een mosterdfabrikant. Een dag later werd ik gebeld. Marne kwam vandaag (woensdag, red.) 4000 potten mosterd bezorgen."

Linssen houdt de potten mosterd echter niet zelf. "Ik geef ze aan de voedselbank. Dat is ook afgesproken met ze. Ze zeiden: misschien kun je het aan een goed doel geven."