Compliment voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Mag ook een keer worden gezegd'

Compliment voor Ajax, Feyenoord en PSV: 'Mag ook een keer worden gezegd'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 08:01vr 16-11-2018 om 08:01

Hans Nijland heeft de Nederlandse topclubs een compliment gemaakt voor de houding tijdens de vergaderingen over een Eredivisie-akkoord, die er in grote lijnen niet kwam. De clubs waren bereid om geld af te staan om de Eredivisie op die manier revolutionair te veranderen.

Ajax, Feyenoord en PSV wilden de clubs die kunstgras vervangen voor natuurgras financieel compenseren door inkomsten uit Europa af te staan. Niet iedereen ging akkoord, maar clubs die dat wél doen krijgen een vergoeding. "Ze hebben echt zaken weggegeven en solidariteit getoond. Dat mag ook wel een keer worden gezegd", zegt Nijland in het Dagblad van het Noorden.

Het grote akkoord kwam er uiteindelijk niet. Zo blijft de Eredivisie uit achttien teams bestaan en ook over een veranderde competitieopzet werd geen akkoord bereikt. Maar: "Toch ben ik heel trots op wat we uiteindelijk hebben bereikt", zegt de algemeen directeur van FC Groningen.

"In algemene zin, kijkend naar maatregelen als een gelijkmatiger verdeling van de tv-gelden en bescherming van de jeugdopleidingen, worden wij hier wel beter van."

Lees ook: Gerbrands positief na akkoord: 'Een reden waarom PSV hem kon huren'

Lees ook: Ajax, Feyenoord, PSV en drie andere clubs sluiten herenakkoord: "Een barrière"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws