'Ik liet het goed verlopen tussen Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart'

'Ik liet het goed verlopen tussen Robben, Van Persie, Sneijder en Van der Vaart'

Gepubliceerd: vrijdag 16 november 2018 om 11:38vr 16-11-2018 om 11:38

Dirk Kuyt heeft zich in zijn tijd als Oranje-international soms een 'bruggenbouwer' gevoeld. Dat vertelt de gestopte aanvaller aan FourFourTwo.

Kuyt heeft altijd de critici moeten overwinnen, weet hij. "Ik had gewoon kwaliteiten die in het begin voor heel veel mensen moeilijk te onderscheiden waren. Maar ik denk dat ik als geen ander in staat ben geweest de goede eigenschappen van spelers in een team met elkaar te verbinden. Dat ik ook een bepaalde energie kon geven, waardoor we met z'n allen boven onszelf uitstegen."

Dat was bij Oranje niet anders. "Het ging steeds over de Grote Vier. Maar een van die vier speelde dan niet. En ik speelde altijd. En we waren succesvol. Ik voelde me een soort bruggenbouwer tussen die jongens. Of het nou Arjen Robben was, Robin van Persie, Wesley Sneijder of Rafael van der Vaart - met alle vier kan ik heel goed opschieten. Zij gingen niet altijd even soepel met elkaar om. Ik zorgde er dan voor dat het goed verliep."

In oktober kreeg Kuyt, die 104 interlands speelde, een afscheid bij het Nederlands elftal. Dat gebeurde na de gewonnen Nations League-wedstrijd tegen Duitsland.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws