'Isimat symbool voor verstoorde verhoudingen bij Anderlecht: transfer afgeketst'

'Isimat symbool voor verstoorde verhoudingen bij Anderlecht: transfer afgeketst'

17-11-2018 09:27
15

PSV-verdediger Nicolas Isimat-Mirin was afgelopen zomer dichtbij een transfer naar Anderlecht, maar bleef uiteindelijk toch in Eindhoven. Het Laatste Nieuws meent dat de afgeketste transfer van de Fransman te maken heeft met de verstoorde verhoudingen binnen de Anderlecht-organisatie.

De Belgische krant meldde begin oktober al dat paar-wit de kans had om Isimat-Mirin voor twee miljoen euro op te halen. De centrale verdediger werd aangedragen door het scoutingsteam van de Brusselse grootmacht, maar manager Luc Devroe sloeg dit advies in de wind. Volgens HLN haalt Devroe liever spelers van zijn bevriende zaakwaarnemer Didier Frenay.

Het negeren van het scoutingsapparaat lijkt niets nieuws in het Constant Vanden Stockstadion. Devroe's voorganger Herman van Holsbeeck kreeg in België het verwijt dat hij vrijwel alleen met de invloedrijke makelaar Mogi Bayat samen wilde werken. Zowel Van Holsbeeck als Bayat werd onlangs verhoord door de politie in verband met de geruchtmakende Operatie Propere Handen.