Koeman oneens met opmerking Löw: Ik denk niet dat het reëel is

Koeman oneens met opmerking Löw: "Ik denk niet dat het reëel is"

18-11-2018 17:42
26

Ronald Koeman is het oneens met Joachim Löw. De Duitse bondscoach noemde het Nederlands elftal de favoriet in Gelsenkirchen, maar Koeman wijst die status van de hand.

Koeman wijst op de kracht van het gedegradeerde Duitsland. "Ik denk niet dat het reëel is dat we favoriet zijn. In fases van de wedstrijd tegen ons was Duitsland de betere ploeg. Tegen Frankrijk waren ze ook beter", aldus de Oranje-bondscoach op de persconferentie, daags voor het laatste Nations League-duel met de Duitsers.

Het ontbreekt Duitsland aan geluk, denkt Koeman. "Jullie hoeven helemaal niet in paniek te zijn. Het had helemaal anders kunnen zijn, tegen ons en tegen Frankrijk. En als je ziet hoe ze tegen Rusland hebben gespeeld... Er zijn nog heel veel talenten, soms heeft dat meer tijd nodig. Jullie waren gewend om heel veel te winnen, dus ik snap dat dat dat nodig is."

De indrukwekkende zege van het Nederlands elftal op Frankrijk, kan ook niet los worden gezien van het Franse verzet. Koeman: "Ik heb ook gelezen dat Frankrijk er niet zoveel aan deed, dus we moeten er misschien wel rekening mee houden dat de prestatie minder goed was dan we zelf denken…"

Lees ook: Löw pikt er twee Oranje-internationals uit: "Atletisch, snel, dynamisch"