Löw pikt er twee Oranje-internationals uit: Atletisch, snel, dynamisch

Löw pikt er twee Oranje-internationals uit: "Atletisch, snel, dynamisch"

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 16:36zo 18-11-2018 om 16:36

Het Nederlands elftal is maandagavond favoriet voor de Nations League-wedstrijd tegen Duitsland. Dat stelt Joachim Löw, bondscoach van de Duitsers.

Löw is vol lof over Oranje. "Nederland heeft onder de nieuwe bondscoach een zeer goede ontwikkeling doorgemaakt", oordeelt hij in gesprek met de NOS. "Ze zijn atletisch, snel, dynamisch, lijken goed op elkaar ingespeeld. Oranje heeft voorin individuele kwaliteit met Memphis Depay en Ryan Babel en de beleving is top. De resultaten spreken ook voor zich."

"Nederland heeft met 2-0 van de wereldkampioen gewonnen, heeft met 3-0 van de vorige wereldkampioen gewonnen", vervolgt Löw. "Dan is het voor mij logisch dat zij als favoriet aan de wedstrijd beginnen."

De overwinning van het Nederlands op Frankrijk was slecht nieuws voor Duitsland, dat één wedstrijd voor het einde al zeker is van degradatie uit de elitegroep van de Nations League. Löw: "Dat wilden we natuurlijk vermijden, dus hebben wij geduimd voor Frankrijk. Maar het was volledig verdiend. Nederland was in iedere minuut de betere ploeg. Ze waren zeer overtuigend."

Poll

Wat wordt Duitsland - Nederland?

(3469 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws