Kraay raakt gecharmeerd van miljoenenaankoop PSV: 'Vervanger van De Jong'

Kraay raakt gecharmeerd van miljoenenaankoop PSV: 'Vervanger van De Jong'

Gepubliceerd: zondag 18 november 2018 om 23:09zo 18-11-2018 om 23:09

Maximiliano Romero is de aangewezen persoon om Luuk de Jong te vervangen als de spits van PSV 1 niet kan spelen. Dat stelt Hans Kraay jr. bij FOX Sports.

Na een jaar vol fysieke malheur, lijkt Romero eindelijk los te komen bij PSV. De negentienjarige spits scoorde zaterdag twee keer in het duel van de beloften met Jong AZ (3-1). "Ik heb hem nu een aantal wedstrijden gezien", zegt Kraay. "In eerste instantie zag ik niet veel dynamiek, energie en finesse, maar hij is fit aan het worden."

De analist begint gecharmeerd te raken van Romero, die in januari voor twaalf miljoen euro overkwam uit Argentinië. "Hij heeft kleine dingetjes die de meeste spelers niet hebben. Hij is altijd in beweging en zodra één centrale verdediger aan de bal is, begint hij al te lopen. Dat is heerlijk voor een verdediger. Hij ziet het gewoon."

Volgens Kraay hoeft De Jong niet direct te vrezen voor zijn plek, maar is Romero wel de aangewezen persoon om de PSV-topscorer te vervangen als het moet. "Het lijkt me heel normaal dat hij in de spits komt te spelen als er iets is met De Jong. Donyell Malen is ook een optie, maar aan de zijkant is hij beter en gevaarlijker."

Lees ook: Miljoenenaankoop PSV: 'Ik leef van goals, stapje voor stapje gaat alles beter'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws