FC Dordrecht stuurt 'ongeduldige' De Nooijer weg: 'Wij hebben die tools niet'

FC Dordrecht stuurt 'ongeduldige' De Nooijer weg: 'Wij hebben die tools niet'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 16:16ma 19-11-2018 om 16:16

Het gedwongen vertrek van Gérard de Nooijer als trainer van FC Dordrecht heeft onder meer te maken met het feit dat hij 'te weinig geduld' had met de selectie van de club. Dat zegt directeur Peter Drijver voor de camera van RTV Rijmond. 

Eerder op de dag werd bekend dat De Nooijer per direct is vertrekken bij de hekkensluiter van de Keuken Kampioen Divisie. "Gérard is heel prestatiegericht, terwijl deze groep naar ons idee meer tijd nodig heeft. Daar heeft Gérard het geduld niet voor. Die wil direct resultaat", licht Drijver toe

"We zagen dat de spelers steeds minder zelfvertrouwen kregen en ik ben van mening dat het onmogelijk is om zonder zelfvertrouwen te presteren. Om die reden hebben we ervoor gekozen om na het dieptepunt van afgelopen zaterdag in te grijpen. Wij hebben als club ook niet de tools om de ambities van De Nooijer waar te maken."

Dordt ging zaterdag in eigen huis met 3-0 onderuit tegen FC Eindhoven. In veertien competitieduels werden er zes punten bijeengesprokkeld. Vorig seizoen reikte De Nooijer met De Schapenkoppen nog tot de halve finales van de play-offs. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws