Ontevredenheid over Vergaderagenda: 'Kleine clubs gijzelen de Eredivisie'

Ontevredenheid over Vergaderagenda: 'Kleine clubs gijzelen de Eredivisie'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 12:29di 20-11-2018 om 12:29

Na lang vergaderen kwamen de Eredivisieclubs afgelopen donderdag met de uitkomsten van de 'Veranderagenda'. Meerdere sportmarketeers laten hun licht schijnen over het akkoord.

"Dit geeft blijk van een duidelijk gebrek aan visie, daadkracht en leiderschap. Kleine clubs gijzelen de Eredivisie", aldus sportmarketeer Chris Woerts tegen SPORTNEXT. "Als je verder wilt als competitie moet het competitiemodel anders, moet er een nieuwe promotie-/degradatieregeling komen, moet er een andere solidariteitsbijdrage worden ingevoerd. Kleine clubs moeten beseffen dat als het boven regent, het beneden druppelt. Maar die visie lijkt niet door te dringen in de Eredivisie."

"Je gaat de komende jaren veel meer grote uitslagen zien in de Eredivisie. Een uitslag als 1-7 onlangs bij Excelsior-Ajax zal geen uitzondering zijn", vervolgt Woerts. "In de Eredivisie krijgen we nu spanning onderin de ranglijst in plaats van bovenin."

Ook marketeer Frank van den Wall Bake uit zijn zorgen. "Ik vind het spijtig dat de Eredivisie blijft zoals het was. De uitspraak van Einstein luidt niet voor niets 'als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg'. Het is onverstandig dat er niet voor is gekozen de competitie in te krimpen naar 16 clubs, waardoor er meer weerstand zou komen en de kwaliteit van de individuele spelers zou toenemen."

Lees meer over: Eredivisie

Poll

Gaan de uitkomsten van de Vergaderagenda de Eredivisie vooruit helpen?

(553 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws