Mooi verhaal Willems: 'Hoe gaan we dit doen? Kan ik nog ergens anders heen?'

Mooi verhaal Willems: 'Hoe gaan we dit doen? Kan ik nog ergens anders heen?'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 20:45di 20-11-2018 om 20:45

De stap van PSV naar Eintracht Frankfurt bleek een zware voor Jetro Willems. De linksback trainde in Duitsland veel harder en langer dan in Eindhoven. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij Willems.

"Conditioneel, alles..Op de eerste training, ik had nog nooit meegemaakt dat ik gewoon drie uur op het veld stond", vertelt Willems bij Bij Andy in de Auto. "Ik dacht: wat is dit man. Ik vroeg aan de trainer of we klaar waren, maar we hadden net positiespel gedaan. Veertig minuten positiespel. Ik had gewoon kramp op de eerste training. Daarna hadden we nog een tweede training."

"De trainer zei dat ik rust kreeg omdat het m'n eerste training was en ik kramp had", vervolgt de 22-voudig Oranje-international. "Rust is in Nederland gewoon binnen even fietsen, maar ik moest een uur rennen in het bos. Hartslag 180. Ik dacht: deze mensen zijn gek. Ik belde m'n vader op en vroeg: hoe gaan we dit doen? Kan ik nog ergens anders naartoe? Bij wijze van spreken. Ik kwam acht uur 's avonds thuis. Dit is anders, dacht ik."

"In Nederland ben je om drie á vier uur klaar en dan kun je naar huis. Hier ben je langer op de club. Het is half tien verzamelen en ik ga om half acht naar huis. Tussendoor kun je nog naar huis, maar daar heb ik niet eens kracht voor."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws