Derksen doet boekje open over 'autistische' Miedema: 'Ligt niet goed in de groep'

Derksen doet boekje open over 'autistische' Miedema: 'Ligt niet goed in de groep'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 23:23di 20-11-2018 om 23:23

Vivianne Miedema is niet de meest populaire speelster van het Nederlands elftal, onthult Johan Derksen maandagavond bij Veronica Inside. Volgens de nestor van de VI-tafel zondert de 22-jarige Drentse zich af van de overige Oranje Leeuwinnen.

Tijdens de voorbije play-offs om WK-kwalificatie wisselde Miedema stuivertje met collega-spits Lineth Beerensteyn. Volgens Derksen hebben de overige Oranje-dames liever Beerensteyn in de punt van de aanval dan Miedema. "Zij ligt totaal niet goed in de groep", aldus Derksen over de Arsenal-spits, die minder hard zou werken dan Beerensteyn en geen teamspeler zou zijn. "Ze wil alleen maar goaltjes maken en is niet blij als een ander scoort. Die meiden ergeren zich daaraan."

Tijdens het feest na afloop van de beslissende play-offwedstrijd tegen Zwitserland schitterde Miedema door afwezigheid. "Het is een einzelgänger, ze maakt geen deel uit van de groepscultuur. Dat begint een probleem te worden. Ze bemoeit zich niet met het feestgedruis, maar ze gaat met haar vader en moeder zitten. Ze betrekt zichzelf totaal niet in de festiviteiten en dat vinden de andere vrouwen heel irritant", vertelt Derksen over de 'autistische en ontevreden' Drentse.

Miedema begon tijdens het play-offduel met Denemarken in oktober op de bank, liet haar ongenoegen daarover duidelijk blijken en werd door de KNVB zelfs weggehouden bij de media. Nadat Derksen eerder al kritiek uitte op de spits, diende haar vader een klacht in en eiste hij een gesprek met de analist. Derksen weigerde dit echter.

Poll

Moet Miedema geselecteerd worden voor het WK?

(3088 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws