Gerucht uit Italië: Ajax spot nóg een Mexicaan, delegatie pakt het vliegtuig

Gerucht uit Italië: Ajax spot nóg een Mexicaan, delegatie pakt het vliegtuig

21-11-2018 00:00
42

Ajax heeft de achttienjarige Mexicaan Diego Lainez op het oog, meldt Tuttomercatoweb maandagavond. Volgens de Italiaanse geruchtenmachine heeft de club al contact gezocht met de belangenbehartigers van de linksbenige vleugelaanvaller, die ook op het middenveld kan spelen.

TMW meent dat een Amsterdamse delegatie dit weekend zal afreizen naar Mexico. Mogelijk gaat de afvaardiging van Ajax in gesprek met de bestuursleden van Lainez' huidige werkgever, Club America. Bij de topclub staat ook de 21-jarige verdediger Edson Alvarez onder contract, die onlangs al aan Ajax werd gelinkt. Of de nummer twee van de Eredivisie voor een dubbeldeal wil gaan, is vooralsnog niet duidelijk.

Lainez moest zijn zeventiende verjaardag nog vieren toen hij in maart 2017 zijn debuut in het eerste elftal van Club America maakte. Tijdens de vorige interlandperiode in september maakte hij zijn debuut voor de nationale ploeg tijdens de oefenwedstrijd tegen Uruguay. Tijdens de daaropvolgende oefenpot tegen de Verenigde Staten kreeg Lainez het aan de stok met voormalig Vitesse-verdediger Matt Miazga, die zijn tegenstander belachelijk maakte vanwege diens geringe lengte.